Yıldız: Doğalgazda sıkıntı yok

Teknik arıza nedeniyle Azerbaycan'dan gaz akışı kesildi, İran'dan gelen gaz da azaldı.Enerji Bakanı Yıldız, "Sıkıntı yok" dedi.

Abone ol

ANKARA - Teknik arızalar nedeniyle, Türkiye'ye Azerbaycan'dan gaz akışının bugün itibariyle durduğu, İran'dan gelen gaz da ise azalma meydana geldiği öğrenildi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Enerji Bakanı Taner Yıldız ise "Vatandaşlara sirayet eden bir sıkıntı yok"dedi.

İki ülkede de kompresör istasyonlarında yaşanan teknik bir arıza nedeniyle, Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelen gaz kesildi, İran'dan gelen gaz ise bir miktar azaldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, doğalgazdan elektrik üreten termik santrallerin ikincil yakıta (mazot ve fuel oil) geçtikleri, konut ve sanayiye verilen gazda ise herhangi bir sıkıntının bulunmadığını belirttiler.

Soğuk havaların da etkisiyle Türkiye'nin günlük gaz tüketimi 176 milyon metreküp düzeyinde bulunuyor.

Yıldız: Doğalgazda sıkıntı yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da Azerbaycan'dan Türkiye'ye gaz akışını sağlayan hattaki teknik arızaya ilişkin, "Vatandaşlara sirayet eden, konutlara sirayet eden herhangi bir sıkıntı bugün itibariyle yok" dedi.

Borsa günü düşüşle tamamladı Dünyanın en zengin 5 ailesi: İşte servetleri... İstanbul'da yarın kuvvetli sağanak bekleniyor Uber'e 290 milyon Euro'luk para cezası Ziraat'ten İş Bankası'nın 100. yaşına özel kutlama...