Yerlikaya açıkladı: 63 hesapla ilgili soruşturma başlatıldı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Kayseri'deki olaylar sonrası sosyal medya paylaşımlarının yüzde 68'inin provokatif amaçlı olduğunu, 63 hesapla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Abone ol

Bakan Yerlikaya'nın açıklamaları şu şekilde oldu:

"30 Haziran 2024 akşamı Kayseri’de meydana gelen olaylar sonrası sosyal medya platformu X üzerinden yaklaşık 79 bin hesaptan, 343 bin paylaşım yapıldı.

Paylaşım yapılan hesapların %37’sinin BOT; paylaşımların %68’nini ise provakatif amaçlı ve negatif olduğu tespit edildi. 63 hesap ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Bunların 10’u savcılığa sevk edildi; diğerlerinin işlemleri devam ediyor.

Ülkemizin huzur ve güvenliğini tehdit eden, provakatif paylaşım yapanlara, nefret söylemlerinde bulunanlara göz açtırmayacağız."

Kayseri’de ne olmuştu?

Kayseri’de Suriye uyruklu olduğu açıklanan bir kişi, küçük yaştaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla tutuklandı. İddia sonrası bazı kent sakinleri göçmenlerle ilişkili olduğu bilinen yerlere saldırmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 67 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Kalabalık gruplar belli noktalarda toplanarak yabancı uyruklulara ait olduğu belirtilen işyerlerine ve araçlara hasar vermiş, polis olaylara müdahale etmişti.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, kentte yaşanan olaylarla ilgili soruşturma başlattı ve yayın yasağı getirdi.

Kayseri Valiliği, Suriye uyruklu çocuğun devlet koruması altına alındığını duyurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, açılacak davaya müdahil olacağını açıkladı.

Zamlı emekli maaşları ne zaman hesaplara yatacak? Kuzey Irak'a hava harekatı: 37 hedef imha edildi Dilan Polat için 27 yıl hapis talebi İş adamı Nihat Karaarslan Ankara'da silahlı saldırıya uğradı Hazine, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihraç etti