Yeni savcılar belirlendi

HSYK Erzurum'da yetkileri kaldırılan savcıların yerine özel yetkili dört Cumhuriyet Savcısının görevlendirdi

Abone ol

ANKARA - Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK), Erzurum'da yetkileri kaldırılan savcıların yerine özel yetkili dört Cumhuriyet Savcısının görevlendirdiğini bildirdi.

Kahraman, HSYK'nın toplantısının sona ermesinin ardından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kurul toplantısında, Erzurum'da özel yetkili dört Cumhuriyet Savcısının görevlendirilmesi kararı alındığını bildiren Kahraman, "Erzurum'da boş bulunan CMK ile yetkili çalışacak Cumhuriyet Savcısı arkadaşlarımız ve Cumhuriyet Başsavcıvekili arkadaşımız görevlendirildi" dedi.

Kahraman, Cumhuriyet Savcılarının kimler olduğuna ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:

"Başsavcıvekili olarak Taner Aksakal Bey, CMK 250'de görevlendirilen Başsavcıvekili oldu. Erzurum'da çalışan arkadaşlardan 2 Cumhuriyet Savcısı arkadaşımız daha görevlendirildi.

Bir de Bakanlığımızın dünkü kararın yeniden gözden geçirilmesi ve kaldırılması yönündeki talebimizi gündeme getirdik. Bu konu da görüşüldü ancak bizim bu talebimiz kabul edilmedi."

Kahraman, "İsimlere itirazınız oldu mu?" sorusuna, "Hayır" karşılığını verdi.

"İçeride tartışma yaşandı mı?" sorusu üzerine ise "Hayır. Normal gündemimizi yaptık" karşılığını verdi.

Bu arada, bir grup Yargıtay üyesi, HSYK'ya destek ziyaretinde bulundu.

Dolar/TL'den günün ilk rakamları Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Çanakkale'deki deprem sonrası kritik uyarı Erdoğan-Esad görüşmesi Moskova'da mı olacak? Açıklama geldi Kamala Harris, gerekli delege sayısına ulaştı 16 ilde uyuşturucu operasyonu: 40 şüpheli tutuklandı