Yeni enerji projeleri için acele kamulaştırma kararları alındı

Türkiye'de farklı illerde yapılacak enerji projeleri için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Karardan etkilenecek iller arasında Erzincan, Mardin, Van, Nevşehir, Ankara illeri yer alıyor.

AA | Abone ol

Karara göre, R3-Malatya-1 RES Elektrik Üretim Tesisi'nin yapımı amacıyla Erzincan'da bulunan 107 ada ve 1 parsel taşınmaz ile Yemişli DGES Üretim Tesisinin yapımı amacıyla Mardin'de bulunan bazı taşınmazlar ve Mardin'de kurulacak TAHA Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali (Yardımcı Kaynak GES) Elektrik Üretim Tesisi için gerekli olan bazı taşınmazlar tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından acele kamulaştırılacak.

Van'da kurulacak Bağlama RES (Yardımcı Kaynak GES) Elektrik Üretim Tesisi için gerekli olan bazı taşınmazların ve Nevşehir'de kurulacak Avanos Regülatörü ve Cemel HES (Yardımcı Kaynak GES) Üretim Tesisi İçin gerekli olan bazı taşınmazların tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere EPDK tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Censtorage-5 Cengiz GES Elektrik Üretim Tesisi'nin ve Censtorage-2 Cengiz GES Elektrik Üretim Tesisini'n yapımı amacıyla Ankara'da bulunan bazı taşınmazlar da, tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere EPDK tarafından acele kamulaştırma yapılacak.

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü'ne ait '154 kV Lapseki Transformatör Merkezi Projesi' kapsamında bazı taşınmazlar ve '380 kV Gemlik-İzmit 380 Enerji İletim Hattı Projesi' kapsamında bazı taşınmazlar, direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak.

Ayrıca, Türkiye'de farklı illerde enerji nakil hatlarının yapımı amacıyla bazı taşınmazların, elektrik dağıtım tesis yerlerinin mülkiyet şeklinde, hat emniyet sahalarının ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ Genel Müdürlüğü'nce acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Erdoğan: Çelik Kubbe sistemi geliştireceğiz Trabzonspor'da Abdullah Avcı dönemi bitti Burak Keleş tutuklandı İstanbul ve İzmir ortak teknoloji projeleri üretecek Kayıp Narin'in amcasının gözaltı sebebi belli oldu!