Yeni başkanlık, 'yurtdışı Türkler'le ilişkileri geliştirecek

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, resmen kurularak faaliyete geçti

Abone ol

ANKARA - Yurt dışında yaşayan vatandaşlarla ilgili çalışmalar yapmak ve sorunlarına çözüm üretmek, soydaş ve akraba topluluklar ile sosyal kültürel ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla bu topluluklara yönelik faaliyetler yürütmek amacıyla "Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı" kuruldu.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Başkanlık, yurt dışında yaşayan vatandaşlar ve soydaş ve akraba toplulukların yanı sıra, AB çerçevesindeki projeler hariç olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarınca Türkiye'de eğitim görmesi uygun görülenlerle uluslararası anlaşmalar çerçevesinde Türkiye'ye gelen öğrencilerin eğitim süreçlerinin başarılı bir şekilde sonuçlandırılması için her türlü esası belirleyerek, ilgili kurumlar arasındaki koordinasyonu sağlamayı da amaçlıyor.

Başkanlık teşkilatı, Yurtdışı Vatandaşlar Daire Başkanlığı, Kültürel ve Sosyal İlişkiler Daire Başkanlığı, Kurumsal İlişkiler ve İletişim Daire Başkanlığı, Yabancı Öğrenciler Daire Başkanlığı, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı, Hukuk Müşavirliği, İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Yurtdışı Vatandaşlar Daire Başkanlığından oluşuyor.

Yurtdışı Vatandaşlar Daire Başkanlığı, yurt dışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, kaybettirme halleri dışında vatandaşlıktan çıkmış olanların ve Türk Vatandaşlığı Kanunu gereği Türk vatandaşlarına tanınan haklardan aynen yararlananların Türkiye ile sosyal, kültürel ve ekonomik bağlarını muhafaza etmeleri ve geliştirmeleri için gerekli çalışmaların ilgili kurumlarla eşgüdüm içinde yapılmasını sağlamayı amaçlıyor.

Bu daire başkanlığı, yurt dışında yaşayan vatandaşlar ve kaybettirme halleri dışında vatandaşlıktan çıkmış olanların, bulundukları toplumda kanuni haklardan tam olarak yararlanabilmeleri için gerekli çalışmaları yürütecek ve ayrıca ayrımcılık, asimilasyon, yabancı düşmanlığına karşı korunmaları için faaliyette bulunarak aynı amaç için çalışan kişi ve kuruluşlarla işbirliği yapacak.

TRT 1 frekans ayarı, şifre kaldırma, 'sinyal yok' hatası çözme... Meteor mu düştü? Türkiye Uzay Ajansı'ndan açıklama geldi Bir rakı grubuna daha zam geldi Hastaneye kaldırılan Haluk Levent'in sağlık durumunda son durum AFAD duyurdu: Muğla'da deprem