Yeni anayasa için Samsun'da gençler konuştu

Anayasa Platformu adı altında sivil toplum kuruluşları biraraya geldi.

Abone ol

SAMSUN - Samsun'da düzenlenen ve gençlerin katıldığı Anayasa Vatandaş Toplantısı'nda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, sistemin esası ve binanın temeli olarak anayasayı gördüklerini ifade ederken, en fazla sözü olan kesimin ülkenin geleceği olan gençler olduğunu vurguladı.

Anayasa Platformu adı altında biraraya gelen sivil toplum kuruluşlarının, TEPAV sekretaryasında düzenlediği geniş katılımlı "Anayasa Vatandaş Toplantıları"nın sekizincisi, sadece gençlerin katılımıyla Samsun'da gerçekleştirildi. Samsun Atatürk Spor Salonu'nda yapılan toplantıya, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun AKP, CHP, MHP ve BDP'li üyeleri, Anayasa Platformu Üyeleri, yerel ve ulusal STK temsilcileri ile rassal olarak belirlenen, 7 bölgeden gençler katıldı.

"Türkiye Konuşuyor" sloganıyla yapılan toplantıda, halkın yeni anayasaya dair düşünce, talep ve beklentilerinin tarafsız, serbest ve medeni bir tartışma ve müzakere ortamında biraraya getirilmesi amaçlandı. Bu katkılar, sürecin sonunda TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na verilecek sonuç raporunda yer alacak.

Kişi başına gelirde 25 bin dolar hedefi

Türkiye'de kişi başına gelirin yıllar içerisinde büyük artışlar kaydettiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, "Cumhuriyetimizin 100. Yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacağız. Kişi başı milli geliri 25 bin dolara çıkaracağız" diye konuştu. Sistemin esasını anayasa olarak gördüklerinden söz eden TOBB Başkanı, yeni bir anayasa yapılmadan diğer kusurları düzeltmenin mümkün olmadığının altını çizdi. "Bir dakika bile kaybedecek vaktimiz yok" diyen Hisarcıklıoğlu "Yeni anayasa kendimiz için, sizler için lazım. Bu ülkenin geleceği siz gençlersiniz. Onun için de yeni anayasada en çok söz söyleyecek sizlersiniz. Bu ülkenin geleceği sizlersiniz" dedi.

Hisarcıklıoğlu, siyasilerin de anayasada terzinin milletin kendisi olması yönünde irade gösterdiğini kaydetti.

(ANKA)

ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu