Yazılım sorunu küresel alarma yol açtı... THY'den yeni açıklama: Seferler normale döndü mü?

Microsoft'a siber güvenlik hizmeti veren CrowdStrike'tan kaynaklanan küresel sorun hava ulaşımından hastanelere, bankalardan markete kadar birçok sektörü etkiledi. Microsoft 365, küresel yazılım sorunundan etkilenen tüm Microsoft 365 uygulamaları ve hizmetlerinin kurtarıldığını duyurdu. Küresel kesintiden etkilenen THY, sorunun giderildiğini ve seferlerin normale döndüğünü açıkladı.

Abone ol

Bir çok sektörde kaosa neden yazılım hatasının ardından küresel hizmetler yavaş yavaş normale dönüyor. Microsoft 365, küresel yazılım sorunundan etkilenen tüm Microsoft 365 uygulamaları ve hizmetlerinin kurtarıldığını duyurdu. Küresel çapta bankalar, havalimanları, hastaneler, kargo şirketleri ve devlet dairelerinde hizmetler kesintiye uğradı. En çok etkilenen alanlardan birisi de uçuşlar oldu. 

Tüm dünya genelinde dün yaşanan yazılım kaynaklı sorunlar nedeniyle 84 seferini iptal eden Türk Hava Yolları (THY), sorunun tamamen giderildiğini ve tüm seferlerin normale döndüğünü açıkladı.

THY’nin konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ’’Küresel çapta yaşanan teknik aksaklık tamamen giderilmiş olup, tüm operasyonlarımız normal seyrine dönmüştür. Uçuşlarınızla ilgili tüm işlemlerinizi web sitemiz veya mobil uygulamamamız üzerinden yapabilirsiniz’’ denildi.

Ne olmuştu?

THY'nin dün biletleme ve rezervasyon işlemleri yapılamadı. Sorun nedeniyle havayolu şirketi operasyon yoğunluğunu azaltmak ve uçuşlarda aksama yaşanmaması için dün yapılması planlanan 84 seferini iptal etmişti. 

İzmir'de orman yangını Çiftçilere 119,1 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi Marmara Denizi'ndeki deprem sonrası Prof. Dr. Şükrü Ersoy canlı yayında uyardı Trump'a suikast girişiminde yeni detay... Antalya'da orman yangını