Yapı Kredi'den Bank Austria'ya transfer

Massimiliano Fossati, UniCredit'in sahibi olduğu Bank Austria'nın yönetim kurulu üyeliğine atandı.

Abone ol

İSTANBUL - Yapı Kredi Risk Yönetimi'nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Massimiliano Fossati, UniCredit'in sahibi olduğu Bank Austria'nın yönetim kurulu üyeliğine atandı.

Fossati, Bank Austria'da kredi, piyasa ve operasyonel risk yönetiminden sorumlu (Chief Risk Officer) olarak görev yapacak. Fossati, Yapı Kredi'deki görevine de bir süre devam edecek.

UniCredit CEO'su ve Bank Austria Yönetim Kurulu Başkanı Alessandro Profumo, Fossati'nin yeni görevi ile ilgili olarak; "Uluslararası deneyimiyle grubumuzun içinde kendini ispat etmiş Fossati ile birlikte çalışmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu gelişmenin Bank Austria'ya birinci sınıf bir teknik ve yönetim uzmanlığı fırsatını kazandıracağına inanıyoruz" dedi.

Yapılan açıklamada Fossati ile ilgili şu bilgilere yer verildi:

"Massimiliano Fossati, Milano'da L. Bocconi Ekonomi ve İş Yönetimi Üniversitesi'nde finans bölümünden dereceyle mezun olduktan sonra, kariyerine İtalya'da finansal analist olarak başladı. 2000 yılının sonunda UniCredit Group'a katılan Fossati, 2004'te Çek Cumhuriyeti'ne yerleşerek değişik yönetim pozisyonlarında görev yaptı. Unicredit Group'a bağlı Živnostenská Bankası kredi yönetiminden sorumlu yönetim kurulu üyeliği ve Unicredit Çek Cumhuriyeti Bankası global bankacılık hizmetleri bölümünden sorumlu yönetim kurulu üyeliği gibi pozisyonlarda çalıştı. 2008 yılının Eylül ayında Yapı Kredi Ailesi'ne katılan Fossati, 42 yaşında ve iki çocuk babasıdır. "

Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu Coca-Cola beklentilerin üzerinde ciro elde etti