Yağışlı hava devam edecek

Ülkemizin tüm bölgelerinde parçalı bulutlu ve yağışlı hava bekleniyor. Meteoroloji kuvvetli rüzgar ve toz uyarısında bulundu.

Abone ol


İSTANBUL - Meteoroloji'den alınan bilgiye göre Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın, Hatay, Osmaniye, Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı güneybatı kesimlerde 1 ila 3 derece artacak, kuzey, iç ve doğu bölgelerde hissedilir derecede (6 ila 8 derece) azalacak.

Bölgelerde hava durumu

Marmara bölgesi parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin doğusu (İstanbul, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Bilecik) ile Tekirdağ ve Balıkesir çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; güney ve güneybatılı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esecek.     


Ege Bölgesi de parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölgenin iç kesimleri ile Aydın ve Muğla çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; güney ve güneybatılı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esecek.


Parçalı ve çok bulutlu hava Akdeniz bölgesinde de etkisini sürdürüyor.  Mersin dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerine kadar Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esecek. Bölgenin doğusunda yer yer güneyli rüzgarla birlikte toz taşınımı bekleniyor.

İç Anadolu diğer bölgeler gibi parçalı ve çok bulutlu, Aksaray ve Karaman dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Ankara'da akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.


Batı, Orta ve Doğu Karadeniz'de parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esecek.


Güneydoğu Anadolu'da parçalı ve bulutlu havanın, Mardin dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; güney ve güneybatılı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esecek. Bölgenin batısında yer yer güneyli rüzgarla birlikte toz taşınımı bekleniyor.


Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Rüzgarın; Ülkemizin iç ve batı kesimlerinde güneyli yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Kuvveytli yağış uyarısı yapan meteoroloji'ye göre Yağışların; Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın, Hatay, Osmaniye, Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Toz geliyor

Kuvvetlice (30-50 km/s) esecek rüzgarın, Akdeniz'in doğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında yer yer toz taşınımı ile birlikte, çamur şeklinde yağışa neden olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Denizlerde Hava Durumu

Batı ve Orta Akdeniz’de fırtına, ilk saatlerde Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz ile Güney Ege’de, akşam Kuzey Ege ile Marmara’da fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

Karadeniz, parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı Rüzgâr: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 4 ila 6 ilk saatlerde 7, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan doğusu güneyden gece güney ve güneydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m batısında 1,5 ila 2,5m yer yer 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

Marmara parçalı bulutlu ilk saatlerde sağanak yağışlı Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 4 ila 6 akşam 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m akşam 3,0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Ege parçalı ve çok bulutu, bu gece sağanak yağışlı Rüzgar: Kuzey Ege’de güney ve güneybatıdan 3 ila 5 kuzeyi 4 ila 6 akşam yer yer 7, Güney Ege’de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 güneyi ile açıkları 5 ila 7 gece 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m güneyinde ilk saatlerde 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

Akdeniz, parçalı ve çok bulutlu orta ve doğusu sağanak yağışlı Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 5 ila 7 batısı 6 ila 8 gece 4 ila 6, Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 5 ila 7, batısı 6 ila 8 kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 4,0m doğusu 2,0 ila 3,0m Görüş: Orta, yağış anında zayıf.

Van Gölü çok bulutlu öğle saatlerinde sağanak yağışlı Rüzgâr: batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.
 

Reuters: Ali Yeşildağ'ın iadesi onaylandı Erdoğan’dan belediye borçlarıyla ilgili çarpıcı çıkış Mevduat faizleri güncellendi! İşte 1 milyon TL'nin getirisi Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Bakan Güler'den Yunan Bakan'a F-35 yanıtı