Yağışlar devam edecek

Hava sıcaklığı güney, iç ve doğu bölgelerde 4 ila 6 derece azalacak.

Abone ol

ANKARA - Türkiye’nin büyük bir bölümünde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış bugün de devam edecek. Hava sıcaklığı güney, iç ve doğu bölgelerde 4 ila 6 derece azalacak, Trakya'da 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin büyük bir bölümünde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış bugün de devam edecek.

Yağışların Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Düzce ve İstanbul'un Anadolu yakasında çok kuvvetli ve aşırı, Balıkesir, Kütahya, Uşak, Afyon, Isparta, Eskişehir, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve İstanbul'un Avrupa yakasında kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı güney, iç ve doğu bölgelerde 4 ila 6 derece azalacak, Trakya'da 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Deniz ulaşımına poyraz engeli

Tekirdağ'da gece hızını artıran şiddetli poyraz deniz ulaşımını olumsuz etkiledi.

Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 77 yerli ve yabancı bandıralı şilep ile tanker, gece saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan şiddetli poyraz yüzünden yollarına devam edemeyince rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerine çevirerek demirledi.

Meteorolojinin uyarılarını da dikkate alarak geceyi tüm ışıklarını yakarak Şarköy sahillerinde geçiren gemilerde bulunan personel de şiddetli fırtına ve yer yer 2.5 metreye ulaşan dalgalar ve sağanak nedeniyle karaya çıkamadı.

Gece aralıksız devam eden fırtınanın sabah saatlerinde etkisini azaltmasının ardından yerli ve yabancı bandıralı 62 şilep ve tanker, saat 08.15 itibarıyla Şarköy'den demir alarak, boğazlardan geçmek üzere rotalarına göre hareket etti.

15 gemi ise Şarköy'de, hava koşullarının daha da iyileşmesini bekliyor.

İtfaiye ve İSKİ, 471 müdahalede bulundu

Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün hava tahmini raporlarına göre, kentin sağanak yağışın etkisi altına gireceği belirtildi.

"Dün akşam saatlerinde başlayan yağışın, Salı gününe kadar devam edeceği tahmin ediliyor" denilen açıklamada, meteorolojik ihbarın alınmasıyla birlikte AKOM'un alarma geçerek su baskınlarına karşı ekiplerin bölgelerinde hazır bekletildiği kaydedildi.

Yağışın Ataşehir, Çekmeköy, Pendik, Ümraniye ve Tuzla bölgelerinde etkili olduğu ifade edilen açıklamada, dünden itibaren Göztepe'ye 56, Eminönü ve Kilyos'a 37, Kurtköy, Çavuşbaşı, Florya ve Sarıyer'e 32, Çatalca'ya 24,4, Büyükada'ya 28 ve İstinye'ye 24 kilogram yağışın düştüğü bildirildi.

Açıklamada, Pendik ve Tuzla bölgelerinde bazı iş yerleri ve evlerin zemin katlarını su bastığı, itfaiye ve İSKİ'nin 471 su olaya müdahale ettiği belirtilerek, İSKİ'nin 316 personel ve 116 araç, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğünün 533 personel ve 125 araç, itfaiyenin 1100 araç ve 570 personel, atık yönetiminin 40 personel ve 9 araçla muhtemel su baskınlarına karşı hazır beklediği kaydedildi.

Meclis'te kavga: Vekiller birbirine girdi CrowdStrike, küresel yazılım sorununa neden olan hatayı açıkladı Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Ali Koç, Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığına yeniden seçildi Borsa günü düşüşle tamamladı