Vodafone, e-faturalara karşılık fidan dikti

Vodafone Türkiye Kurumsal İlişkiler İcra Kurulu Üyesi Süel, "Vodafone çevre konusundaki çalışmalarını kararlılıkla sürdürecek" dedi.

Abone ol

İSTANBUL- Abonelerini kağıt faturadan e- faturaya geçişe teşvik eden Vodafone, Çevre Koruma Vakfı (ÇEKÜL) ile birlikte oluşturduğu "Vodafone Müşterileri Hatıra Ormanı"na bugüne dek 2.6 milyon e-fatura karşılığında 35 bin fidan dikti.

Vodafone Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, Vodafone Türkiye'nin ayrıca, küresel iklim değişikliğine karşı yürütülen "Vodafone Yeşil Teknoloji Programı" kapsamında 6.9 milyon KWH enerji tasarrufu ve karbondioksit gaz emisyonunda 3.300 ton azalma sağladığı vurgulandı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutlayarak bu alanda bilinçlenmenin artmasına katkıda bulunan Vodafone'un, çevreyi ve doğal kaynakları korumak amacıyla uygulamaya koyduğu projelere dikkat çekilen açıklamada, çocuklara yönelik çevre bilincini güçlendirmeyi amaçlayan etkinlikler düzenlendiği hatırlatıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Abonelerini kağıt faturadan e–faturaya geçişe teşvik eden Vodafone, sağlanan tasarrufu kullanarak, ÇEKÜL ile birlikte oluşturduğu Vodafone Müşterileri Hatıra Ormanına fidan dikiyor. Bugüne dek 2.6 milyon e–fatura abonelere gönderilirken, ormana 35 bin fidan dikildi. Küresel iklim değişikliğine karşı yürütülen Vodafone Yeşil Teknoloji Programı ise 6.9 milyon KWH enerji tasarrufu ve karbondioksit gaz emisyonunda 3.300 ton azalma sağladı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeni ile Vodafone Türkiye, çevre bilincini güçlendirmeyi amaçlayan bir dizi etkinlik düzenledi. Bu etkinlikler arasında çocukların katıldığı Çevre ve Dünya konulu resim sergisi, elektronik atık toplama yarışması, çalışanlara alışverişlerinde kullanmak üzere bez torbalar dağıtılması yer aldı.

Vodafone gönüllüleri, Ataşehir Kemal Berktan İlköğretim Okulu'ndaki ilk Adım Ana Sınıfı öğrencilerini, Türkiye'nin eğitim birimine sahip olan ve sistemli bir şekilde farklı gruplar için eğitim programları uygulayan ilk ve tek botanik bahçesi olan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesine götürerek ağaçlar ve çevre konusunda bilgilenmelerine katkıda bulundular.

Dünya Çevre Günü nedeniyle Vodafone'un çevre uygulamalarıyla ilgili bilgi veren Vodafone Türkiye Kurumsal İlişkiler İcra Kurulu Üyesi Hasan Süel, şunları söyledi:

"Doğal kaynaklar, bizlere gelecek kuşaklar için emanet edilmiştir. Görevimiz bu kaynakları tüketmeden, mümkünse çoğaltarak gelecek kuşaklara aktarmaktır. Vodafone mobil iletişim teknolojilerini tüketicilerin hizmetine sunarken çevreyi korumaya, doğal kaynakların kontrollü kullanımına özel bir önem vermektedir. Çevre konusunda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de son derece kapsamlı ve duyarlı politikaları uygulamaktayız. 'Vodafone Müşterileri Hatıra Ormanı; veya 'Vodafone Yeşil Teknoloji Programı; gibi uygulamalarımızdan aldığımız sonuçlar bizleri gururlandırıyor. Vodafone çevre konusundaki çalışmalarını kararlılıkla sürdürecek ve bu alanda tüm toplum için ciddi kazanımlar ve değer yaratmaya devam edecektir."

İYİ Parti Milletvekili Ersagun Yücel partisinden istifa etti Bakan Şimşek'ten Bahçeli'nin sözlerine ilişkin açıklama Dolar/TL'den günün ilk rakamları Dev teknoloji şirketleri dünyayla yarışıyor Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Çanakkale'deki deprem sonrası kritik uyarı