Vodafone Çifçi Kulübü, İş Sürdürülebilirliği Ödülleri adayı

Vodafone Çiftçi Kulübü, The Guardian İş Sürdürülebilirliği Ödülleri 2012 jürisi aday listesine girdi.

Abone ol

İSTANBUL - Vodafone Türkiye'nin hayata geçirdiği Vodafone Çiftçi Kulübü, The Guardian gazetesinin İş Sürdürülebilirliği Ödülleri 2012 (Business sustainability awards) aday listesinde girdi.

Vodafone Türkiye açıklamasına göre, The Guardian İş Sürdürülebilirliği Ödülleri 2012 jürisi, aday listesine giren Vodafone Çiftçi Kulübü'nün, dünyada tarım sektörüne yönelik sürdürülebilirlik arayışları çerçevesinde verimlilik ve gelir artışının sağlanmasına yönelik etkili bir proje olduğunu açıkladı.

Vodafone ve Accenture'ın birlikte 2011 yılında gerçekleştirdiği kapsamlı bir araştırmanın bulguları, dünyanın 26 ülkesinde çiftçilere yönelik mobil teknoloji tabanlı hizmetlerin, bu sektördeki gelirleri, 2020 yılına kadar 140 milyar dolar artırma potansiyeli taşıdığını ortaya koyuyor. Tarım sektöründeki bu potansiyeli hayata geçirmek amacıyla başlatılan Vodafone Çiftçi Kulübü, bugün Türkiye'de 700 bini aşkın sayıda çiftçiye ulaşıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Vodafone işbirliğinin sonucu hayata geçen programın şu ana kadar Türk çiftçilerinin üretkenliğinde 100 milyon avroya yakın artış sağladığı hesaplanıyor.

Vodafone Türkiye Pazarlama İletişimi Direktörü Gizem Keçeci, konuyla ilişkin yaptığı değerlendirmede, dünyanın en saygın gazetelerinden The Guardian'ın Business Sustainabiliy Awards aday listesinde yer almaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını vurgulayarak, şunları ifade etti:

"Vodafone Çiftçi Kulübü, Türkiye'de 2009 yılında uygulamaya koyduğumuz bir sosyal iş modelidir. Mobil teknolojilerin birçok sektörde sürdürülebilir gelişmeye çok büyük katkıları olduğu açıktır ve The Guardian ödül jürisinin de yerinde bir karar ile değerlendirdiği gibi Vodafone Çiftçi Kulübü'nün başarısı tarımda sürdürülebilirlik açısından önemli dersler içermektedir. Önümüzdeki 40 yıl içerisinde dünya nüfusunun 9 milyara ulaşması beklenirken, bilim adamları böyle büyük bir nüfusu besleyebilmek için gıda üretiminin yüzde 70 oranında artırılması gerektiğini söylüyor. Bu nedenle daha etkin, verimli ve çağdaş tarım politikalarının uygulanması hayati önem taşıyor. Vodafone Çiftçi Kulübü ile tarım sektöründe henüz yararlanılmamış muazzam bir büyüme potansiyelini hayata geçirmekten gurur duyuyoruz. Bugüne kadar bu programla elde ettiğimiz sonuçlar sektörün ümit veren geleceği itibarıyla bizleri heyecanlandırıyor."

 Kayısıdaki yüksek rekolte fiyatı geri çekiyor Prof. Dr. Ersoy'dan deprem sonrası dikkat çeken mesaj Bankalar z kuşağına TikTok’tan ulaşıyor Süper Lig'de yabancı kuralı değişti AFAD duyurdu! Çanakkale'de 4,9 büyüklüğünde deprem!