Vestel'in tedarikçilerine Akbank desteği

Vestel'in tedarikçi KOBİ'leri alacaklarını, vadesinden önce hiçbir masraf ve komisyon ödemeden iskonto faiziyle alabilecek.

Abone ol

MANİSA - Akbank'ın, Vestel'in tedarikçi KOBİ'lerine, alacaklarını fatura vadesinden önce hiçbir masraf ve komisyon ödemeden sadece iskonto faiziyle almalarına olanak sağlayan finansman modeli sunduğu bildirildi.

Vestel Şirketler Grubu Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Alp Dayı, Manisa Anemon Otel'de düzenlenen finansman modelinin tanıtım toplantısında, yeni küresel düzende firmaların birbirleriyle tekil düzeyde rekabet edemediğini belirterek, tedarikçilerinden bayilerine kadar bir bütün olarak bu rekabeti yürüttüklerini söyledi.

Vestel olarak yaklaşık 1,5 yıldır tedarikçilerine finansal birtakım avantajlar sunacak finansman modeli üzerinde çalıştıklarını dile getiren Dayı, "Bu projede Vestel'in kredibilitesi, tedarikçilerimize de finansal güvence ve likidite olarak her an destek sağlayacak. Bu sayede sürdürülebilir rekabet avantajımızı, hep birlikte artırmayı hedeflemekteyiz" dedi.

Akbank Kurumsal Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alper Hakan Yüksel de büyük çoğunluğunu KOBİ niteliğindeki tedarikçi firmalar için geliştirdikleri yeni finansman modelinin, yeni yatırımlar ve büyüme için eşsiz fırsatlar sunduğunu ifade etti.

İnternet tabanlı "Tedarikçi Finansmanı" ürünüyle tedarikçilerin, Vestel'den olan alacaklarını vadesinden önce tahsil edebileceğini kaydeden Yüksel, "Tedarikçilere özel bu yeni finansman olanağı, ek bir teminat gerektirmiyor. Tedarikçiler, finansmanı, hiçbir masraf ve komisyon ödemeden, uygun faiz oranlarıyla, hızlı ve kolay şekilde kullanabilecekler. Kullanıcılar ayrıca, faturalarının durumunu, Akbank Kurumsal İnternet şubesi üzerinden her zaman takip edebilecekler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sunulan finansman modelinin detayları hakkında tedarikçiklere, Vestel İç Piyasa Ödemeleri ve Nakit Grubu Yöneticisi Numan Güleç ve Akbank İşlem Bankacılığı Bölümü Satış ve Pazarlama Müdürü Pınar Erden tarafından sunum yapıldı.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinden acı haber Hisarcıklıoğlu: Yeni yatırımcıları çekmeye devam ediyor Sinan Ateş davasıyla ilgili kritik gelişme Borsa günü yükselişle tamamladı Altının kilogram fiyatı 2 milyon 480 bin liraya yükseldi