Vergide uzlaşma alım getirdi

Beşiktaş hisseleri yüzde 9,5, Galatasaray hisseleri yüzde 2,41 prim yaptı.

Abone ol

İSTANBUL - Pozitif eğilimin yaşandığı İMKB hisse senetleri piyasasında, Beşiktaş ve Galatasaray hisselerinde de alıcılı seyir hakim oldu. Galatasaray Sportif ile Beşiktaş Futbol Yatırımları hisselerindeki yükselişte iki şirketin vergide Maliye ile uzlaşma sağlamaları önemli rol oynadı.

Günün en çok işlem gören hisseleri arasında yer alan Beşiktaş Futbol Yatırımları (BJKAS) alıcılı seyirle 13,25 liraya kadar yükseldi. Günü de bu seviyeden kapatan Beşiktaş hisseleri böylece yüzde 9.5 prim yaptı.

Diğer yandan 352 liraya seviyesini gören Galatasaray Sportif hisselerinde de gün 340 liradan tamamlandı. Böylece şirket hisseleri düne göre yüzde 2.41 getiri sağlamış oldu.

Vergide uzlaştılar

Galatasaray Sportif ile Beşiktaş Futbol Yatırımları, vergi konusunda Maliye ile uzlaşma sağladılar. Galatasaray Spor ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş'den 2005-2009 hesap dönemleri için 29,30 milyon lira vergi aslı ve 43,95 milyon lira vergi ziyaı cezası talep ediliyordu. Varılan uzlaşma sonucu Galatasaray 2,93 milyon lira vergi ödeyecek. Şirketin vergi ziyaı cezası ise kaldırıldı.

Diğer yandan Beşiktaş Futbol Yatırımları da yine aynı dönem için talep edilen 38.5 milyon lira vergi aslı ve 57,75 milyon lira vergi ziyaı cezası yerine 3 milyon 907 bin 773 lira ödeyecek. Beşiktaş için de vergi ziyaı cezası iptal edildi.

Tüketici koruma kanun teklifi Komisyonda Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu