Vekillerden THY çalışanlarına destek

CHP'li Çelebi ve Çam, ceketlerinin içine giydikleri "THY'de grev yasağına hayır" yazılı tişörtle TBMM Genel Kurul'una girdi.

Abone ol

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ve İzmir Milletvekili Musa Çam, TBMM Genel Kurul'una, ceketlerinin içine giydikleri "THY'de grev yasağına hayır" yazılı tişörtlerle girdi.
Meclis bahçesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çam, Genel Kurul'da havacılık sektöründe grev yasağı getiren düzenlemenin görüşüleceğini hatırlattı.

Halen THY'de 14 bin çalışanı ilgilendiren toplu sözleşme sürecinin yaşandığını, yasal prosedürün devam ettiğini dile getiren Çam, "Bu süreç devam ederken, otoparklarla ilgili kanun teklifinin içerisine THY çalışanlarına grev yasağı getiren bir madde eklendi. THY'de 14 bin çalışana grev yasağı getirilmek isteniyor. Buna karşı CHP milletvekilleri olarak tepkimizi koyuyoruz. TBMM'de grev yasağı getiren düzenlemeye tepkimizi sürdüreceğiz" dedi.

CHP'li Çelebi de TBMM Genel Kurulu'nda bugün görüşmelerine devam edilecek kanun teklifini "Çorba teklif" olarak niteleyerek, şunları söyledi:

"THY'de çalışanları ilgilendiren yasa, 1963 yılından bu yana yürürlükte. Böyle bir grev yasağı yoktu. İlk defa böyle bir yasak uygulamaya konulacak. 12 Eylül generallerinin de değiştirmeye cesaret edemediği bir yasal düzenleme bu. Bir yandan AKP 'ileri demokrasi' derken, sendikal örgütlenmenin önündeki engelleri kaldıracağız derken, ILO sözleşmelerine, Avrupa Sosyal Şartı'na aykırı bir düzenlemeyi dayatmayla getiriyor. Hava Yollarında çalışanlar ciddi bir huzursuzluk içinde. Psikolojileri bozulmuş durumda. Çalışanların büyük emek vererek büyüttükleri THY'de, bu milletvekilleri hangi yüzle uçağa binecekler, hizmet alacaklar, bunu hep beraber göreceğiz. Biz Meclis'te de uluslararası platformda da her türlü mücadeleyi vereceğiz. Sendikacı 2 arkadaş olarak dayanışmada bulunuyoruz. Tüm milletvekillerinin bizimle birlikte olacağına inanıyoruz."

Çelebi, işin şovunda olmadıklarını dile getirerek, duyarlılık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.
Çelebi ve Çam, "Direne direne kazanacağız" sloganı atarak, Genel Kurul Salonu'nun bulunduğu TBMM ana binasına girdiler.

Bu sırada BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkcü de "bravo" diyerek eylemci vekillere destek verdi.
CHP'li Çam ve Çelebi, Meral Akşener'in başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulu'na "THY'de grev yasağına hayır" yazılı tişörtlerle girdi.

19 ilde Siberağ-9 operasyonları: 115 şüpheli yakalandı Fener, deplasmanda 1 puanla yetindi SPK 2 şirketin sermaye artırımını onayladı Beşiktaş Eintracht Frankfurt'a 3-1 mağlup oldu Konut piyasasında ‘paylı’ dönem Başladı