Van'da kar yağışı başladı

Van'ın Erciş ilçesine mevsimin ilk karı düştü.

Abone ol

VAN - Deprem bölgesi Van'da soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürüyor.

Van'ın Erciş ilçesine mevsimin ilk karı düştü. Türk Kızılayı tarafından 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından kurulan çadırkentlerde yaşayan depremzede çocuklar, kar yağışını sevinçle karşıladı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge geneli bugün karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

Tahminlere göre, yarın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Hava sıcaklığı; bölge genelinde 1 ila 3 derece azalacak.

Doğu Anadolu  kara teslim

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Karadeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altında olan bölgede, kar yağışının hafta sonu da devam edeceği tahmin ediliyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 8 dereceyle Ardahan'da ölçüldü. Diğer illerde hava sıcaklığı Kars'ta eksi 5, Bayburt ve Erzurum'da eksi 2, Ağrı'da eksi 1, Erzincan'da 0 ve Iğdır'da 5 derece olarak kaydedildi.

Ardahan'da soğuk hava nedeniyle kent merkezinden geçen Kura Nehri'nin yüzeyinde buzlanmalar görüldü.

Erzurum'da, önceki gün etkili olan kar yağışı dolasıyla şehir beyaz bir örtüye büründü. Kar kalınlığı kent merkezinde 8 santimetre olarak ölçüldü.

Belediye ve karayolları ekipleri, ana ve ara arterlerde kar temizleme ve ulaşımın aksadığı yerlerde de tuzlama çalışması yaptı. Yetkililer, cumartesi ve pazar günü bölgede etkisini hissettirecek olan kar yağışının, çarşamba günü de devam edeceğini ifade ederek, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

Sarıkamış'ta kar

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde de etkili olan kar yağışı, yerleşim birimini beyaza bir örtüye büründürdü.

Kar kalınlığının ilçe merkezinde 10, Bayraktepe Kayak Merkezi'nde de 15 santimetre olarak ölçüldüğü Sarıkamış'ta, araçlarına zincir takmayan bazı sürücüler zor anlar yaşadı.

Gümüşhane'de kar yağışı

Gümüşhane'de dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı sonrası 46 köy yolu ulaşıma kapandı.

Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Bayram Akçay, il genelinde dünden itibaren etkili olan yağış sonrası Gümüşhane merkez ilçeye bağlı 10, Kelkit'te 5, Şiran'da 25 ve Kürtün ilçesine bağlı 6 olmak üzere 46 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.

Gümüşhane Meteoroloji İstasyon Müdürü Nazım Kul ise kar kalınlığının kent merkezinde 4, yüksek kesimlerde ise 15 santimetreyi bulduğunu ifade ederek, "Kar yağışı ile birlikte hava sıcaklıklarında da düşüş yaşanacak. Bugün ve yarın devam edecek kar yağışı ile birlikte hava sıcaklıkları gece eksi 7 ile 9 dereceye kadar düşecek" dedi.

Dolar/TL'den günün ilk rakamları Venezuela Devlet Başkanı Maduro yeni kabinesini açıkladı Polis Amirleri Eğitim Merkezi’ne 450 öğrenci alınacak DMM'den Metris Cezaevi'ndeki olaya ilişkin açıklama Galatasaray Devler Ligi'ne veda etti