Van'da 93 köyde hasar tespiti tamamlandı

Başbakan Yardımcısı Atalay, Van merkeze bağlı 93 köyde hasar tespitinin tamamlandığını söyledi.

Abone ol
VAN - Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, hasar tespit çalışmalarıyla ilgili olarak "Şu anda 93 Van merkez köyünde hasar tespiti tamamlandı, Erciş köylerinde tamamlandı, Erciş merkezinde 13 mahalleden sadece bir mahallede devam ediyor." dedi.
Van Valiliği İl Afet Acil Durum Müdürlüğünde basın toplantısı düzenleyen Atalay, hükümet olarak sürekli deprem bölgesindeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.
Master planı ihalesinin geçen hafta yapıldığına değinen Atalay, "Şu anda Van ve Erciş'le ilgili master plan çalışmamız yapılıyor. Yeni şehir nerede kurulacak, kaç konut yapılacak, o konularda karar hasar tespit çalışması ve master plan çalışmasına göre belirlenecek" diye konuştu.
Atalay, kesin hasar tespitiyle ilgili bazı tereddütlerin yaşandığını vurgulayarak, "Tereddütler oluyor. Kesin hasar tespiti, hak sahipliği bu kesin hasar tespitine göre oluyor. Şu anda 93 Van merkez köyünde hasar tespiti tamamlandı, Erciş köylerinde tamamlandı, Erciş merkezinde 13 mahalleden sadece bir mahallede devam ediyor. Onun da 1-2 gün içinde bitmesi bekleniyor" ifadesini kullandı.
Hasar tespit sonuçlarının askıya çıkacağını ve Valiliğin web sitesinde yayımlanacağını dile getiren Atalay, şunları söyledi:
"Bu üçünün askıya çıkması önümüzdeki hafta içinde gerçekleşecek. Kesin hasar tespit sonucu askıya çıkarılıyor. Muhtarlıklarda ve valiliğin web sitesinde yayımlanacak. Vatandaşların bu sonuçlara bir ay içinde itiraz süresi var. İtirazı olanlar, itirazını yapanların işlemleri yapılacak. Vatandaşın hak talepleri bu raporlara göre olacak."
Atalay, ellerinde ayni yardımlarla ilgili yeterle stok bulunduğuna dikkati çekti.
Vatandaşların ayni yardımlar yerine Başbakanlık, Kızılay ve Diyanet İşleri Başkanlığının açtığı hesaplara nakdi yardım göndermesini isteyen Atalay, "Ayni yardımlar ve nakdi yardımlara ilgili olarak şu anda Başbakanlık, Kızılay ve Diyanet İşleri Başkanlığının açtığı hesaplarda 228 milyon TL toplanmıştır. Bunun tamamı burası için harcanıyor ve harcanmaktadır. Gerektiğinde Van Valiliği ve kurumların hesabına aktarmalar yapıyoruz" dedi.
Dolar/TL'den günün ilk rakamları Venezuela Devlet Başkanı Maduro yeni kabinesini açıkladı Bisiklet ve motosiklet aksamı ithalatında gözetim uygulanacak Polis Amirleri Eğitim Merkezi’ne 450 öğrenci alınacak DMM'den Metris Cezaevi'ndeki olaya ilişkin açıklama