Üretim ve ihracat odaklı programa geçilmeli

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, yeni Bakanlar Kurulu'na ilişkin değerlendirmede bulundu.

Abone ol

İSTANBUL - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Yeni hükümetimizin, düşlediğimiz büyük Türkiye'nin inşası için, bir önceki ekonomik programın başarısı üzerine, şimdi üretim ve ihracat odaklı bir ekonomik programı hayata geçireceğine inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Büyükekşi, yeni Bakanlar Kurulu'na ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 61. Hükümet'in Türkiye'ye ve dünyasına hayırlı olmasını dileyerek, yeni Hükümet'te de görevlerine devam eden başta Başbakan olmak üzere tüm bakanları tebrik etti.

Türkiye'nin siyasette ve ekonomide istikrarı sağlayarak, hem bölgesel, hem de küresel ölçekte merkezi bir güç olma noktasında büyük adımlar attığını ifade eden Büyükekşi, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin 2023 ihracat hedeflerini yakalamak için oluşturulan Ekonomi Bakanlığında çalışmalarımıza devam edecek olmaktan dolayı oldukça mutluyuz. Yeni hükümetimizin, düşlediğimiz büyük Türkiye'nin inşası için, bir önceki ekonomik programın başarısı üzerine şimdi üretim ve ihracat odaklı bir ekonomik programı hayata geçireceğine inanıyoruz."

Dolar/TL'den günün ilk rakamları İstanbul Boğazı gemi trafiğine açıldı 30 Ağustos Zafer Bayramı hangi güne denk geliyor? Hamas, Tel Aviv'e M-90 füzesi ile saldırdı Avrupa turnuvaları bitti doluluklar en az % 80’e çıkar