Uraloğlu: Erzurum hızlı tren çalışmalarımız sürüyor

Bir toplantıya katılmak üzere Erzurum'a giden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas'tan Kars'a kadar olan mevcut demir yolu hattını rehabilite ettiklerini ve Erzurum için hızlı tren çalışmalarının da gündemlerinde olduğunu belirtti. Konu ile ilgili, "İnşallah çok uzatmadan Erzurum hızlı tren ihalesini de yapıp, bir an önce gerekli çalışmalara başlayacağız" dedi.

AA | Abone ol

Erzurum'daki AK Parti Erzurum Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Uraloğlu, kentte yaklaşık 5,5 yıl görev yaptığını hatırlattı ve sözlerine şöyle devam etti:

"Devlet Demiryolları Bölge Müdürlüğü'nün kuruluşunu Erzurum'da resmi olarak gerçekleştirdik. Fiili olarak da bütün üniteleriyle en kısa zamanda hayata geçireceğiz. İlk etapta biz Sivas'tan Kars'a kadar olan mevcut demir yolu hattımızı rehabilite ediyoruz ve buradaki kapasiteyi arttırıyoruz. Hızlı trenle ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Onu da inşallah çok uzatmadan yapım çalışmalarını, ihalesini yapıp başlayacağız. Burada ulaşımla ilgili bazı tünel projelerimiz var. Standartların yükseltilmesi projelerimiz var. Birçoğunun projesini yaptık. Onları da takip ediyoruz hep beraber inşallah onları da hayata geçireceğiz."

Tuğrul Türkeş'ten 'Osman Kavala' açıklaması MİT PKK'lı Vesile Duran ve Dilan Öklü'yü etkisiz hale getirdi Borsa yeni haftaya nasıl başladı: BIST 100'de 0,58 düşüşle açılış Venezuela'da devlet başkanı belli oldu Beyrut Havalimanı'ndaki tüm uçuşlar askıya alındı