Uğur Makina, 4 gezici eğitim merkezini donattı

İHKİB Başkanı Tanrıverdi, Türkiye'nin istihdamına en hızlı ve en düşük maliyetlerle hazır giyim sektörünün ilaç olabileceğini söyledi.

Abone ol

İSTANBUL - Uğur Makina'nın İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birliklerinin (İTKİB) 4 adet Gezici Eğitim Merkezini donattığı bildirildi.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada, işsizlikle mücadelede iş ve gelir imkanı yaratmak ve hazır giyim sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak için geliştirilen İTKİB Gezici Eğitim Merkezlerinin sayısının sektörün önde gelen kurumlarının yaptıkları bağışlarla her geçen gün arttığı belirtildi.

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, bağışla oluşturulan 4 gezici eğitim merkezinin işsizleri üç haftada meslek sahibi yaptığını dile getirerek, Türkiye'nin istihdam yarasına en hızlı ve en düşük maliyetlerle hazır giyim sektörünün ilaç olabileceğini ifade etti.

Türkiye'nin endüstriyel konfeksiyon makinesi firmalardan Uğur Makine'nin 4 gezici eğitim merkezinin donanımını üstlendiğini, böylece 2010 yılında eğitim alacak binlerce insana meslek kapısının açıldığını belirten Tanrıverdi, Uğur Makina Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Ayık'a teşekkür etti.

Tanrıverdi, şunları kaydetti:

"Gezici eğitim merkezlerimiz tekstil ve hazır giyim endüstrisinin yaygın olduğu illerde meslek sahibi olmayan insanlarımıza üçer haftalık periyotlarla yerinde eğitim veriyor. Anadolu'da sanayi hamlesinin yolu mesleki eğitimden geçiyor. Bu merkezlerimiz hazır giyim sektörünün Anadolu'da gelişimine katkı yaparak ülke insanımızı bulunduğu yerde mesleki eğitimle tanıştıracak, 2010 yılında binlerce kişiyi meslek ve iş sahibi yapacak."

Özgür Demirtaş'tan Teoman'a sert tepki Küresel piyasalar yeni haftaya temkinli başladı İstanbullular dikkat! AKOM'dan uyarı geldi Galatasaray - Young Boys rövanş maçı ne zaman? Dolar/TL'den günün ilk rakamları