Uçakta canlı TV dönemi başlıyor

Türk Hava Yolları, kıtalararası uçuş yapacak olan uçaklarında yolculara canlı TV ve internet hizmeti sunacak.

Abone ol

ANKARA - Türk Hava Yolları, kıtalararası uçuş yapacak olan uçaklarında yolculara canlı TV ve internet hizmeti sunacak.

Türk Hava Yolları'ndan (THY) yapılan açıklamaya göre, THY'nin Kıtalararası uçuş yapan uçaklarında bulunan PLANET eğlence sistemine artık Panasonic Avionics Corporation tarafından geliştirilen Global Communication Suite (GCS) sistemi de dahil ediliyor.

Bu sistemle birlikte yolcular artık IFE eğlence sisteminde dünyada ilk defa televizyon programını eş zamanlı izleyebilecek. Yine yolcular koltuk arkası ekranlardan Miles&Smiles ve Müşteri İlişkileri bölümlerine online ulaşılabilecek. GCS sisteminin bir sonraki adımı ise kablosuz - wifi hizmeti. Kısa süre içinde ilgili kuruluşlardan alınacak onaydan sonra Türk Hava Yolları yolcuları artık uçaklarda internet kullanabilecek, e-maillarine ulaşabilecek.

Kıtalararası uçuşlarda koltuk arkası ekranlardan dünyada ilk kez sunulacak canlı televizyon yayını ile başlangıçta BBC World, BBC Arabic ve Euronews kanalları kesintisiz olarak yolculara sunulacak olup kısa sürede bu kanallara türkçe yayın yapan kanallar ile spor kanalları da eklenecek. Türk Hava Yolları'nın sistemin takılı olduğu uçaklarında tüm sınıflarda koltuklarda bulunan elektrik prizleri, yolcuların satın almış oldukları internet erişimini kesintisiz devam ettirebilmeleri için elektronik cihazlarını şarj edebilmelerine olanak sağlayacak.

Yolcular son dakika haberlerine ulaşabilecek

THY yolcuları dünyada ilk kez koltuk arkası ekranlardan online sunulacak hizmetlerden faydalanabilecek.

PLANET portal aracılığı ile son dakika haberlerine ulaşabilecekler. Miles&Smiles üyeleri ise hesap bilgilerine erişerek, mil durumları ve aktiviteleri hakkında bilgi edinebilecek. PLANET, aynı zamanda Miles&Smiles ayrıcalıklarından faydalanmak isteyen tüm yolculara da online olarak Miles&Smiles üyeliğine başvuru fırsatı sunuyor olacak. Yolcular aynı zamanda uçuşları ile ilgili geri bildirimlerini Müşteri Hizmetleri bölümünden online iletebilecek.

Kablosuz-wifi internet ile yolcular beraberlerinde getirmiş oldukları dizüstü ve tablet bilgisayarlar ile Iphone, Blackberry vb. kablosuz ağ bağlantısı özelliğine sahip cihazlar vasıtasıyla kesintisiz olarak internete erişebilecek. Kullanımı çok kolay olan bu sistemden yararlanacak olan tüm yolcular kredi kartlarını kullanmak suretiyle uçuş sırasında alacakları kullanıcı adı ve şifreleriyle internete bağlanacak.

A Milli Futbol Takımı aday kadrosu belli oldu MEB 2024-2025 yılı ara tatil tarihlerini açıkladı Konya’da deprem! Tedirginlik yarattı 2024 KPSS ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı THY, bir yıl aradan sonra hisse geri alımı gerçekleştirdi