Türkiye'de kaç yabancı bulunuyor? Türkiye'de kaç Suriyeli yaşıyor? Göç İdaresi açıkladı

Suriye'deki iç savaş ve hükümetin politikaları nedeniyle Türkiye birçok ülkeden göç alan bir konumda bulunurken, ülkedeki yabancıların ve Suriyelilerin sayısı da belli oldu. Göç İdaresi Başkanlığı, ülkedeki yabancı sayısının 4 milyon 449 bin 333 olduğunu duyurdu.

Abone ol

Göç İdaresi Başkanlığı, bazı basın yayın organlarına Türkiye'deki yabancı sayısına dair haberler üzerine yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada, sayıların düzenli olarak her hafta kurumun web sitesinden duyurulduğu belirtildi.

Türkiye'de kaç Suriyeli var?

Buna göre bugün itibariyle Türkiye'de geçici koruma altında bulunan Suriyeli sayısı 3 milyon 109 bin 867 olurken, uluslararası koruma kapsamında bulunan yabancı sayısı 228 bin 290. İkamet izni bulunanların sayısı ise 1 milyon 111 bin 176. Açıklamada, kesintisiz olarak 63 kentte Mobil Göç Noktası'yla düzensiz göçmenlerin denetlendiği ifade edildi.

'Vatandaşlık vermiyoruz'

Göç İdaresi Başkanlığı, kurumun Türk vatandaşlığı verdiğine dair iddiaların doğru olmadığını, kendilerinin böyle bir yetkilerinin bulunmadığını, yalnızca yabancıların ülkeye girişi, kalışı ve çıkışına ilişkin idari iş ve işlemleri yürüttüğü kaydedildi. 

İmamoğlu, 'nedenini' anlattı: Sokak hayvanları yasası uygulanamaz AFAD duyurdu: Samsun’da 3.4 büyüklüğünde deprem 'Ramazan Hoca'yı öldüren sanığa müebbet Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun Genel Kurul görüşmesi ertelendi Hatay orman yangını!