Türkiye'nin ilk mobilya test laboratuvarı açılıyor

Türkiye'ye yatırımlarına devam eden Alman firması TÜVRheinland, İnegöl'de mobilya test laboratuvarını 17 Ekim'de açıyor.

Abone ol

İSTANBUL - Türkiye'ye araç muayene istasyonlarıyla giren TÜVRheinland, İnegöl'de kurduğu Mobilya Test Laboratuvarı'nı 17 Ekim'de açıyor.

TÜVRheinland Üst Yöneticisi Manfred Bayerlein, mobilya imalat sektörünün Türkiye'de çok geliştiğini ve bu nedenle böyle bir tesis kurma kararı aldıklarını söyledi.

Türkiye'den özellikle AB üyesi ülkelerine ve Almanya'ya mobilya ihracatının da çok yüksek olduğunu anlatan Bayerlein, "Biz laboratuvarı kurduğumuz zaman mobilya ihracatının daha da artacağını düşünüyoruz. Laboratuvar sayesinde Türkiye'nin mobilya ihracatının, AB üyesi ve Almanya gibi ülkelerin dışında Amerika ve Asya kıtalarındaki ülkelere doğru da artacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

"Laboratuvar için neden Türkiye'yi seçtiniz?" sorusunu Bayerlein, "Türkiye'yi seçmemizin en büyük sebeplerinden birisi, Türkiye'de özellikle iç pazarda, mobilya kalitesine büyük önem atfediliyor. İhracat için kalite çok önemli, ama iç pazar için de önemli. Kaliteyi birazcık daha geliştirebilmek için bu laboratuvarı kuruyoruz. Buradaki imalatçıların kalitesini geliştirdiğimiz zaman hem iç pazar için hem de ihracat için çok işe yarayacağını düşünüyoruz. Bizim en büyük amacımız, Türkiye'nin mobilya alanında ihracat kalitesini geliştirmek" diye yanıtladı.

Türkiye'de ilk bağımsız mobilya test laboratuvarını açmanın büyük bir şans olduğunu ifade eden Bayerlein, "Bu bizim için önemli bir kilometre taşı. Yatırımın doğru ve güvenilir olduğuna inanıyorum. Özellikle Türkiye'deki ekonomik güce inanıyorum ve gerçekten çok etkileniyorum" dedi.

Bayerlein, Türkiye'ye ilk olarak 2 milyon euro yatırım yaptıklarını belirterek, "Buna ilk adım, roketin ilk yakıtı diyebiliriz. Eğer Türkiye'de gerçekten ihtiyacın olduğunu düşünürsek, iki tarafın da isteği olursa, yatırımlarımızı artıracağız. Çünkü biz Türkiye'nin ekonomik anlamda gelişmesini, bu sektörün gelişimine katkıda bulunmayı, ihracatı artırmayı istiyoruz. Dolayısıyla yatırımları da artırmayı düşünüyoruz" dedi.

İnegöl Belediyesi ile İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde kurulan "TÜVRheinland Türkiye Mobilya Test Laboratuvarı", İnegöl Mobilya Fuarı ile eş zamanlı olarak 17 Ekim'de açılacak.

ABD'de Ethereum ETF'ler işlem görmeye başladı Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu