Türkiye ve Japonya, Irak için güçbirliği yapacak

5 Temmuz'da İstanbul'da "Irak Enerji ve Müteahhitlik Pazarında Türk - Japon İşbirliği Semineri" gerçekleştirilecek. Seminere çok sayıda Japon müteahhitlik firması, enerji ve makine üreticileri katılacak.

Abone ol

ANKARA -  Ekonomi Bakanlığı ve Japon Hükümeti işbirliğiyle 5 Temmuz günü İstanbul'da "Irak Enerji ve Müteahhitlik Pazarında Türk - Japon İşbirliği Semineri" gerçekleştirilecek. Seminere çok sayıda Japon müteahhitlik firması, enerji ve makine üreticileri katılacak. Seminerin açılışında Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan bir konuşma yapacak.

Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Bakanlık ve Japon Hükümeti işbirliğiyle gerçekleştirilecek seminer Ceylan Intercontinental Otel'de yapılacak. Seminere çok sayıda Japon müteahhitlik firması, enerji ve makine üreticileri katılacak.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın açılış konuşmasını yapacağı seminerde görüşülecek çok sayıda proje arasında Irak'ta planlanan demiryolları, otoyollar, elektrik santralleri ve dağıtım şebekeleri, limanlar, havaalanları, hastaneler, su ve sanayi tesisleri yer alacak.

Seminer programı içerisinde "Irak'ta Türk-Japon İşbirliği İmkanları, Türkiye-Japonya İşbirliği'nin Başarılı Örnekleri ve Geleceği", "Enerji Sektöründe Türk-Japon İşbirliği (petrol, gaz ve elektrik)" ve "Altyapı Sektöründe Türk-Japon İşbirliği (konut, hastane, okul, ulaşım ve iletişim)" konularında Türk ve Japon şirket temsilcilerinin iştirakiyle paneller düzenlenecek.

Söz konusu seminere katılmak isteyen ve Irak'ta gerçekleştirmek istedikleri büyük çaplı enerji ve müteahhitlik projeleri için Japon ortak arayışında olan müteahhitlik, enerji ve teknik müşavirlik firmaların, DEİK ile temasa geçmeleri gerekiyor.

Japon tarafı yaklaşık 30 firmayı temsilen 130 kişilik bir heyetle seminere katılacak. Seminere Mitsubishi şirketinin CEO'su Yorihiko Kojima, Kıdemli Genel Müdürü Satoshi Uchida, Japon Uluslar arası İşbirliği Ajansı Başkan Yardımcısı Masakazu Ichikawa, Toyo Şirketinin Genel Müdürü Tomohisa Abe, JGC Şirketinin Başkan ve CEO'su Koichi Kawana, Chiyoda Şirketinin Kıdemli Başkan Yardımcısı Yoichi Kanno, ITEC Şirketinin Yönetici Müdürü Kiyoyuki Mitamura, Marubeni Şirketinin Yönetim Danışmanı Wataru Yoshida ve Toa Şirketinin Genel Müdürü Shoji Nakai'nin yanı sıra Irak Ulusal Yatırım Komitesi Başkanı Sami Al Arajı konuşmacı ve panelist olarak katılım sağlayacak.

Mevduat faizleri güncellendi! İşte 1 milyon TL'nin getirisi Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Bakan Güler'den Yunan Bakan'a F-35 yanıtı İBB duyurdu: Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı'nın yapımı başlıyor 'Sosis Partisi: Gıdatopya' animasyonuna inceleme