Türkiye suyu hiçbir zaman kesmeyecek

Suriye ile ilgili konuda akıllı davranmak gerektiğini, reaksiyonlarda dikkatli olunmasının önemli olduğunu vurgulayan Davutoğlu, yaptırım veya önlemlerin titizlikle ele alınması gerektiğinin altını çizdi.

Abone ol

İSTANBUL - Bakan Davutoğlu, Suriye ile ilgili iktidara güçlü sinyaller verileceğini, ancak hiçbir zaman suyun kesilmeyeceğini bildirdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Atlantic Council'in düzenlediği 3. Karadeniz Enerji ve Ekonomik Forumunda "Türkiye'den Bakış" başlıklı bir konuşma yapan Davutoğlu, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Davutoğlu, her ülkedeki gelişmelerin bir diğerinden farklı olduğuna işaret ederek, reform ve barışçıl geçiş ilkeleri ışığında bölgedeki her duruma uygun farklı politikalar uygulamaya çalıştıklarını kaydetti.

Bakan Davutoğlu, "Bütün bu dönüşümler bölgemizde 1990'larda olabilirdi. Mısır, Tunus, Libya ve Suriye'deki siyasi yapılar hep soğuk savaş yapılarıdır. Doğu Avrupa'da soğuk savaş bitti, Ortadoğu'da devam ediyordu. Şimdi Ortadoğu'da da soğuk savaş bitiyor" diye konuştu.

Tek taraflı hareket ediyor görünmek istemeyiz

Davutoğlu, "ABD ile Arap uyanışı konusunda ortaklık yapabilir misiniz?" şeklindeki soru üzerine, Türkiye olarak tek taraflı hareket ediyor görünmek istemediklerini belirterek, "Sınırımızın hemen ötesinde bir insani kriz söz konusuysa bireysel bir ülke olarak yanıt veririz. Yapılacak en iyi şey çok taraflı olarak soruna yaklaşmaktır. Suriye'de çok taraflı işbirliğine dayalı bir süreç izlenmeli. Arap Ligi'nden de bu sürecin başkanlığını üstlenmelerini istemeliyiz. Türkiye olarak komşu olduğumuzdan özel bir durumumuz var. Yaptığımız herhangi bir şey güvenliği, hatta iç güvenliği etkileyecektir" değerlendirmesini yaptı.

Türkiye suyu hiçbir zaman kesmeyecek

Suriye'de mezhep ve etnik ayrışmayı kabul etmemek gerektiğinin altını çizen Davutoğlu, "Bütün Suriye vatandaşları eşittir, Türkiye'nin yaklaşımı budur. Bizim için hepsi eşittir. Suriye Milli Konseyinin daha kapsayıcı olması gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

Suriye ile ilgili konuda akıllı davranmak gerektiğini, reaksiyonlarda dikkatli olunmasının önemli olduğunu vurgulayan Davutoğlu, yaptırım veya önlemlerin titizlikle ele alınması gerektiğinin altını çizdi. İktidara güçlü sinyaller verileceğini, ancak halkın sıkıntıya sokulmayacağını belirten Davutoğlu, Türkiye'nin önlemlerine devam edeceğini, ancak örneğin hiçbir zaman suyun kesilmeyeceğini, Suriye vatandaşlarını olumsuz etkileyecek hiçbir yaptırıma gidilmeyeceğini bildirdi.

ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti AK Parti'den 'köpek yasası' eleştirilerine tepki Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı