Türkiye 100 adet F-35 savaş uçağı alacak

Bakan Yılmaz'ın verdiği bilgiye göre uçaklardan ilk iki tanesi 2015'de teslim edilecek.

Abone ol

ANKARA - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, iki tanesi 2015'te teslim edilmek üzere 100 adet F- 35 savaş uçağı alınımının planlandığını ve toplam 16 milyar dolar ödeme yapılacağını söyledi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Yılmaz, F-35'lere savaş programı ve silah/mühimmat entegrasyonunun bağımsız olarak eklenebilmesi için ABD ile görüşmelerin belli bir aşamaya geldiğini kaydetti.

Yılmaz ABD hükümetinin, 2012 içinde Türkiye'ye yaptığı bildirime göre 2,443 adet F-35 savaş uçağı üretmeyi planladığını kaydederken, "Yürütülen müzakerelere bağlı olarak gelecek yıllara ilişkin uçak sipariş kararı ayrıca değerlendirilecek" dedi.

Yılmaz F-35 projesinde Türkiye'nin, Konsept Gösterim Evresi, Sistem Geliştirme-Gösterim Evresi ve Üretim, Destek- Sürekli İyileştirme Evresi'ne katılmakta olduğunu belirtirken, bu üç evre için bugüne kadar toplam 315 milyon ABD doları ödeme yapıldığını kaydetti.

(Reuters)

İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı Tuncay Özkan hakkında soruşturma başlatıldı AK Parti'den Tuncay Özkan'a sert tepki Narin'le ilgili önemli gelişme! Diyarbakır Valiliği açıkladı Hizbullah açıkladı: İsrail'e saldırı neden ertelendi?