Turkcell'in iştiraki Astelit borcunu vadesinde ödeyemedi

Turkcell, Ukrayna'daki iştiraki Astelit'in 323 milyon dolar borcunu vadesinde ödeyemediğini ve kredi sözleşmelerinden doğan yükümlülüklerini yerine getiremediğini açıkladı.

Abone ol

İSTANBUL - Turkcell, Ukrayna'daki iştiraki Astelit'in 323 milyon dolar borcunu vadesinde ödeyemediğini ve kredi sözleşmelerinden doğan yükümlülüklerini yerine getiremediğini açıkladı.

Şirketten KAP'a gönderilen açıklamada Turkcell'in yüzde 55 ve System Capital Management'ın ise yüzde 45 iştiraki Euroasia Telecommunications Holdings'in yüzde 100 iştiraki Astelit'in, Euroasia'ya 150 milyon dolar ve Turkcell'in yüzde 100 iştiraki Financell'e ise 173 milyon dolar kredi borçları bulunduğu hatırlatıldı.

Turkcell Yönetim Kurulu'nun krediler için Astelit'e feragatnameler vererek ödeme vadelerini 1 Şubat 2012 tarihine kadar uzattığı hatırlatılan açıklamada, 1 Şubat 2012 tarihinde yapılan Turkcell Yönetim Kurulu toplantısında feragatnamelerin uzatılmayarak borç ödemelerinin yeniden ertelenmesinin onaylanmadığı ifade edildi.

Sonuç olarak Astelit'in toplam 323 milyon dolar kredi borçlarını vade tarihinde ödeyemediği ve kredi sözleşmelerinden doğan yükümlülüklerini yerine getiremediği kaydedildi.

Açıklamada, "Astelit'in Financell'e olan borç geri ödemelerini gerçekleştirememesi sebebiyle, Financell bankalara olan tamamı Turkcell garantörlüğündeki borçlarını geri ödeyemeyebilecektir ve Financell kredi anlaşmalarından doğan yükümlülüklerini yerine getiremeyebilecektir" denildi.

Turkcell Yönetim Kurulu'nun, Financell'e verilen garanti süresinin kredi sözleşmelerinin yükümlülükleri çerçevesinde uzatılıp uzatılmaması konusunu değerlendirmeye devam ettiği açıklamada belirtildi.

Reuters: Ali Yeşildağ'ın iadesi onaylandı Erdoğan’dan belediye borçlarıyla ilgili çarpıcı çıkış Mevduat faizleri güncellendi! İşte 1 milyon TL'nin getirisi Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Bakan Güler'den Yunan Bakan'a F-35 yanıtı