Turkcell'in çekim gücü Almanya'da

Turkcell Europe ile Almanya operasyonu bugün başladı.

Abone ol

İSTANBUL - Turkcell, yüzde 100 kendi iştiraki olan Turkcell Europe ile bugün Almanya operasyonunun başladığını duyurdu.

Turkcell açıklamasına göre, halen Avrupa'nın 3. büyük mobil operatörü olan Turkcell'in iştiraklerinden Turkcell Europe, Almanya operasyonuna başladı ve satışlar 4 Nisan 2011'de ilk etapta bin 200 noktada başlayacak.

Genel merkezi Köln'de yer alan Turkcell Europe, Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarının ve Türkiye ile yoğun ilişkileri bulunan insanların tüm iletişim ve teknoloji ihtiyaçlarını sağlamayı hedefliyor.

3G altyapısıyla ürün ve servisleri aboneleriyle buluşturacak olan Turkcell Europe, Türkiye'den Almanya'ya bugüne kadar yapılan en büyük yatırımlardan biri olma özelliğini taşıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, şunları kaydetti:

"Turkcell Europe ile Almanya operasyonumuzu bugün itibariyle başlatıyoruz. Turkcell olarak hizmette, teknolojide, fiyat avantajında en iyiyi, müşterilerimize sunma prensibimizi artık Almanya'ya da taşıyoruz. Turkcell Europe'nin Alman pazarına girişi ile 9 ülkede 242 milyonluk bir nüfusa hizmet götürür hale geldik. İlk olarak hedefimizde bu ülkede yaşayan yaklaşık 3 milyon vatandaşımız bulunuyor. Ama kısa süre içinde Alman pazarında güçlü bir oyuncu haline gelmeyi, Turkcell Europe ile operasyonlarımızı vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı diğer Avrupa ülkelerine doğru genişletmeyi hedefliyoruz. Almanya;ya gerçekleşen göçten 50 yıl sonra iki ülkeyi, vatandaşlarımızı kurduğumuz mobil iletişim köprüsü ile birbirine bağlamak bize gurur veriyor."

Dakikası 9 euro cente

Tüm Turkcell Europe aboneleri ister ön ödemeli ister faturalı olsun Türkiye'yi ve Almanya'yı her yöne dakikası 9 euro cente arayabilecek. Turkcell hattıyla Türkiye'den Turkcell Europe abonelerini arayanlar ise 10 dakikası 50 kuruştan Konuşabilecek.

TeliaSonera'dan Williams'a karşı yasal girişim

Öte yandan İsveçli telekom operatörü TeliaSonera, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Colin J. Williams'a karşı yasal girişim başlattı.

TeliaSonera'dan yapılan açıklamada, şirketin uzun zamandır Turkcell'de bağımsız yönetim kurulu üyelerinin sayısının artırılması gerektiğini savunduğu hatırlatılarak, bu yöndeki girişimlerin Çukurova Grubu ile Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Colin J. Williams tarafından engellendiği iddia edildi.

Turkcell Yönetim Kurulu'nda yer alan tek bağımsız üye ve şirketin başkanı olan Williams'ın azınlık hissedarlarının haklarına ilişkin yasalara aykırı hareket ettiği öne sürülen açıklamada, Williams'ın bu sebeple şirkete ve hissedarlarına daha fazla zarar vermemek için görevlerini bırakması gerektiği savunuldu.

Açıklamada, Turkcell'de iyi kurumsal yönetimi sağlamak, tam hissedarların yararı ve azınlık hissedarlarının haklarını korumak için Williams'a karşı yasal girişim başlattıkları kaydedildi.

Tokat'ta 4 büyüklüğünde deprem İki dünya devi dört yıl sonra zarar açıkladı Şirketlerin gündeminde ilk madde alacakların kalitesi Kağıtta kapasite arttı, hurda açığı 3 milyon tona çıktı Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir'