Turkcell'e 'En İyi Kurumsal Yönetişim Ödülü'

Şirket, World Finance Magazine tarafından düzenlenen Corporate Governance Awards'ta ödül aldı.

Abone ol

İSTANBUL - Turkcell, World Finance Magazine tarafından Londra Borsası'nda düzenlenen Global Kurumsal Yönetişim Ödülleri'nde 'En İyi Kurumsal Yönetim' ödülünü aldı.

Turkcell'den yapılan yazılı açıklamada, World Finance Magazine tarafından Londra Borsası'nda düzenlenen "Kurumsal Yönetişim Ödülleri"nde "En İyi Kurumsal Yönetişim Ödülü"nün (Best Corporate Governance in Turkey) Turkcell'e verildiği belirtildi.

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, konuya ilişkin şunları kaydetti:

"Hem İstanbul Menkul Kıymetler Borsası hem de New York Borsası'na Türkiye'den kote olan tek şirketiz. Turkcell'in 10 yıldır sahip olduğu bu ayrıcalıklı durum kurumsal yönetişim anlamında ciddi sorumlulukları da beraberinde getiriyor. Uluslararası standartları uygulayarak, başarılı, demokratik, şeffaf, sağduyuya dayalı kararlar veriyor, raporlamalarımızın bu standartlara uygun olmasına büyük önem veriyoruz. Uzun zamandır süregelen çabalarımızın uluslararası düzeyde fark edildiğinin ve takdir gördüğünün kanıtı olan bu ödülü almaktan onur duyuyoruz."

World Finance Magazine tarafından düzenlenen Corporate Governance Awards'ın bu yıl ilk kez verildiği ifade edilen açıklamada, Almanya'dan Bayer, Hollanda'dan Royal Phillips Electronics, İsveç'ten Elektrolux, İsviçre'den Roche, ABD'den Fedex'in ödül aldığı organizasyonda şirketlerin, yönetim yapısı, komisyonların işleyişi, liderlik, yöneticilerin rolü ve şeffaflık gibi kriterlere göre değerlendirildiği vurgulandı.

Galatasaray RFS ile 2-2 berabere kaldı Tuzla'da polise silahlı saldırı Özel: Antalya bundan sonra CHP'nin kalesi olacak MEB, eğitim-öğretim istatistiklerini açıkladı Borsa günü yüzde 1,27 düşüşle tamamladı