Turkcell'den velilere çocuğunu anlık takip etme olanağı

Türkiye genelinde 250 bin araçta kullanılan Turkcell Akıllı Araç çözümü ile veliler çocuklarını anlık takip edebiliyor.

Abone ol

İSTANBUL - Turkcell'in okul servislerine özel akıllı araç çözümüyle veliler çocuklarının okula gidiş gelişini cepten ya da internetten anlık olarak takip edebilecek.

Turkcell açıklamasında, akıllı araç çözümü sayesinde ebeveynlerin, çocuklarının okul servisine binip binmediğini, servisten inip inmediğini, servisin nerede olduğunu internet ya da cep telefonundan anlık olarak takip edebildikleri, çocuğunu servise kendisi teslim eden ya da servisten inişinde karşılamak isteyen velilerin araç eve yaklaştığında cep telefonlarına uyarı mesajı gönderilmesini isteyebildikleri kaydedildi.

SIM kart takılan araçların GPS sistemi kullanılarak uydu haritası üzerinden izlenilmesini sağlayan Turkcell Akıllı Araç çözümü Türkiye genelinde 250 bin araçta kullanılıyor.

Turkcell Akıllı Araç, yüzde 30'lara varan yakıt tasarrufu sağlarken, bakım maliyetlerini de yüzde 10 oranında düşürüyor.

Açıklamada, "Velilerin hem gözü arkada kalmıyor hem de servisin gelişini bekleyerek vakit kaybetmiyor. Ayrıca araçların hız ve güzargah ihlalleri de sürekli takip altında olduğu için Akıllı Araç Çözümü şoförleri de güvenli sürüşe teşvik ediyor" denildi.

Borsa günü düşüşle tamamladı Bombalı saldırı faili Rus terörist Bodrum'da yakalandı Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' THY’den tatilcilere yüzde 40 indirimli uçuş fırsatı! ABD'de imalat sanayi PMI beklentilerin altında kaldı