Turkcell, yatırımda hız kesmeyecek

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, "Bu yıl 1,5 milyar liralık yatırım yaptık. 2012'de bu yılla benzer seviyelerde yatırım yapacağız" dedi.

Abone ol

ANKARA - İletişim alt yapısına bu yıl 1,5 milyar liralık yatırım yapan Turkcell, 2012 yılında da benzer seviyelerde yatırım planlıyor.

Türkiye’nin 2023’te 500 milyar dolar ihracat hedefine katkı sağlamak amacıyla iletişim alt yapısını gelecek senelerde kurmaya devam edeceklerini belirten Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler "Bu yıl 1,5 milyar liralık yatırım yaptık. Halka açık şirket olduğumuz için gelecek yıl yapacağımız yatırım rakamını vermem doğru olmaz. Ama bu yılla benzer seviyelerde yatırım yapacağız diyebiliriz" dedi.

3G'de Turkcell'in 42 nokta 3 megabit/saniyede erişecek alt yapıyı kurduklarını anlatan Öztürkler, bunun mobilde büyük bir sürat olduğunu, bu rakamın Turkcell'i dünyada da ilk sıraya çektiğini kaydetti. Gelecek 2 yıl içinde 3G teknolojisi kapsamında hızın 80 megabite çıkma imkanlarının bulunduğunu ifade eden Öztürkler, dünya standartlarının olgunlaşmasını bekledikleri 4G'nin 2 yıl içinde gündemlerine geleceğini söyledi.

Birçok sektörün ortasında gördükleri mobil iletişimin, diğer sektörlere ivme katacağını ve büyümelerine katkı sağlayacağını anlatan Öztürkler, 2012 ve daha sonraki yıllarda bankacılık, sağlık ve eğitim sektörlerine daha farklı çözümler sunacaklarını söyledi.

ABD'de imalat sanayi PMI beklentilerin altında kaldı Bakan Güler'den Yunan Bakan'a F-35 yanıtı Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Mavi ekran krizinin maliyeti belli oldu Reuters: Ali Yeşildağ'ın iadesi onaylandı