Turkcell teknoloji Ar-Ge'de 3 milyon saate ulaştı

Turkcell Genel Müdürü Ciliv, Türkiye'de alınan tüm patentlerin yüzde 53'ünün Turkcell Teknoloji'ye ait olduğunu belirtti.

Abone ol

İSTANBUL - Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell Teknoloji'nin bugün Türkiye'deki en önemli yazılım merkezlerinin başında geldiğini belirterek, "Burası kurulduğundan bu yana çalışan arkadaşlarımız 3 milyon saati geçirdiler" dedi.

Gebze'deki TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi serbest bölgesi içerisinde yer alan Turkcell Teknoloji'de bir basın toplantısı düzenleyen Ciliv, Turkcell'in yeni dönemdeki hedeflerini ve bu süreçte ortaya çıkacak ve çalışmaları hala devam eden, yeni teknolojileri anlattı.

Ciliv, Turkcell Teknoloji'nin daha çok yazılım alanında çalışmalar yaptığına işaret ederek, yazılımın mobil iletişim içinde çok önemli bir katma değer olduğunu düşündüklerini belirtti.

Turkcell Teknoloji'nin bugün Türkiye'deki en önemli yazılım merkezlerinin başında geldiğini belirten Ciliv, "Burası kurulduğundan bu yana çalışan arkadaşlarımız 3 milyon saati geçirdiler. Gerçekten Turkcell'e çok büyük katkıda bulundular. Ama bundan sonra da önümüzde büyük fırsatlar var. Kendilerinden bu katkıları önümüzdeki günlerde de bekliyoruz" dedi.

"3G demokrasi"

Süreyya Ciliv, şunları kaydetti:

"1 yıldır 3G'yi artık herkes sahipleniyor ama bu teknolojinin yaratacağı köklü değişimi öngöremeyip 2 yıl ihalenin ertelenmesine neden olan operatörler vardı. Oysa başından beri 3G;yi toplumsal bir görev olarak gördük. Çünkü insanımıza teknoloji sayesinde fırsat eşitliği sunmamız gerektiğine yürekten inandık. Bugün Türkiye 3G sayesinde daha demokratik bir ülkedir. Erzurum;da dağda mahsur kalmış bir aracın içini, tüm Türkiye anında görebiliyorsa fark yaratmışız demektir. Artık Türkiye;nin dört bir yanındaki vatandaşlarımız için bilgiye ulaşmak çok daha kolay. İnsanlarımız istedikleri anda istedikleri noktada bilgiye ulaşma özgürlüğüne sahip.

2009 Dünya Raporu şöyle diyor; (Mobil internet zaman içerisinde dengeli eşit ve yaşam standartlarını yükselten bir gelişime yol açabilir) Biz bu öngörüyü daha bugünden Türkiye için gerçekleştirdik."

Ciliv, bugün dünya nüfusunun 6,8 milyar olduğunu hatırlatarak, 6.8 milyar insandan yaklaşık 5 milyarının cep telefonu ile birbirine bağlandığını belirtti.

"Dünyada bir çok stres olmasına rağmen bunların içinden güzel bir haber de, bu 5 milyar insan birbirine cep telefonu ile bağlı olmasıdır. ' 10' rakam çevirirseniz, dünyanın öbür ucundaki insanla konuşabiliyorsunuz" diyen Ciliv, insanlara ulaşabilmenin bilgiyi ulaştırmak olduğunu anlattı.

"Akıllı cihazlar yeni dünyanın temel taşlarından"

Ciliv, gelişen akıllı cihazların yeni dünyanın temel taşlarından olduğunu belirterek, bu akıllı cihazların satışlarının her geçen yıl artarak devam ettiğini kaydetti.

Akıllı cihazların satışlarının 2011'de Amerika Birleşik Devletleri'nde normal telefon satışlarını aşacağını ve 2012 de ise bütün dünyada akıllı cihazların satışının, bilgisayar satışlarının üzerine çıkacağını savunun Ciliv, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki dönemdeki stratejimiz, müşterilerimize çok daha fazla odaklanmak, onları daha iyi tanımak, yaşam tarzlarını ve ihtiyaçlarını daha iyi anlamaktır. Bundan sonra işimiz onların ihtiyaçlarını karşılayacak gerçek bir çözüm oluşturmaktır. ve hedefimiz rakiplerimize karşı, diğer alternatiflere karşı müşterilerimiz için en fazla değeri yaratmaktır. Müşterilerimiz için oluşturulacak çözümler birçok katmandan meydana geliyor. Burada gördüğünüz uygulamalar önümüzdeki dönemde çok büyük önem taşıyor. Turkcell'in farkı en iyi kullanıcı deneyimini, en iyi müşteri deneyimini yaratmak. Bu yüzden Turkcell olarak bu vizyona inandığımız için senelerdir bu katmanların her birine uzun zamandır büyük yatırımlar yapıyoruz. O yüzden yeni dünyaya en hazır vaziyetteyiz diye düşünüyorum. Yine Turkcell Teknoloji'nin, yarattığı yazılımlarla müşterilerimize birçok uygulamada katkısı oluyor. Turkcell Teknoloji, Turkcell grubunda fark yaratan bir ekip."

Ciliv, 2009 yılında kendi alanlarında Türkiye'de alınan tüm patentlerin yüzde 53'ünün Turkcell Teknoloji'ye ait olduğunu belirterek, 3 yılda 31 patente ulaştıklarını da ekledi.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "360 mühendis 3 yıldır haftada 40 saatten yılda 52 hafta çalıştı fazla mesailer iş ortaklarımızla beraber yürütülen çalışmalar (onların bizim için yaptığı Ar-Ge) = 3 milyon saat 3.000.000 /24 / 365 = 342 yıl. Yani: Turkcell teknoloji 3 yılda 342 yıllık Ar-Ge gerçekleştirdi" dedi.

Yeni dönem Ar-Ge çalışmaları

Turkcell Teknoloji Genel Müdürü Semih İncedayı da dünyada 80 milyona yakın kullanıcının Turkcell Teknoloji'nin ürettiği teknolojiyi kullandığını belirterek, "Yani teknolojinin bizim sayemizde üretilerek, yurt dışına satılması herkes tarafından görülebilir bir durumda" dedi.

Turkcell Teknoloji'de geliştirdikleri ürün gruplarını tanıtan İncedayı, dünyada öncü olacak ve müşteri için değer yaratacak yeni teknolojiyi geliştirmeye odaklandıklarını belirtti.

Toplantıda, Turkcell Teknoloji tarafından geliştirilen "Tıkla Konuş" ve "Rumara" gibi servisler tanıtıldı. Yakın bir zamanda hayata geçirilerek, aktif bir şekilde kullanılması planlanan "Tıkla Konuş" servisi ile Turkcell kullanıcıları kendi cep telefon numaralarını açıklamadan, sosyal iletişim siteleri aracılığı ile iletişime geçebilecek.

"Rumara" servisi ile de, kişilerin sosyal bir siteye abone olmadan kişilerin birbiri Turkcell'den almış oldukları geçici numara ile iletişim kurmalarını sağlıyor.

AFAD 1000 personel alacak! Başvuru tarihi belli oldu AJet'ten yurt dışı uçuşlarına özel indirimli bilet fırsatı Pasaport harçlarına gelecek zam belli oldu Yeraltı sularındaki azalma, kârı yüzde 10 düşürecek Mersin'de yan yatan geminin mürettebatı kurtarıldı