Turkcell, kayıp-kaçak oranını azalttı

Turkcell'in geliştirdiği M2M uygulamaları elektrik sayaçlarındaki kayıp-kaçak oranı yüzde 8 azalttı.

Abone ol

İSTANBUL - Turkcell'in geliştirdiği M2M uygulamalarıyla, elektrik sayaçlarındaki kayıp-kaçak oranı yüzde 8, su iletimi ve sayaçlarındaki kayıp-kaçak oranı yüzde 15, endüstriyel uygulamalarda yüzde 10, araç uygulamalarında ise yüzde 15'e varan avantaj sağlandı.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, şirket, kurumsal müşterilerine sunduğu makineler arası iletişim çözümlerini "M2M Platform" çatısı altında birleştirdi. Türkiye'nin ilk M2M platformu olan Turkcell M2M Platform ile detaylı ve kolay M2M hat takibi, hızlı aktivasyon, etkin müşteri şikayet değerlendirme, M2M'e özel ürün, servis ve tarife yönetimi hedefleniyor.

Turkcell, M2M çözümleriyle 2011'de ülke ekonomisine 371 milyon 630 bin lira kazandırdı. Turkcell, Türkiye'de bir ilk olarak 24 Şubat'ta kullanıma açtığı ve dünyada sayılı operatörün sahip olduğu M2M Platform altyapısı sayesinde bu rakamı 2012'de iki katına çıkarmayı planlıyor.

Makineler arası iletişim teknolojisi, akaryakıt maliyetlerinde düşüş, doğru ölçme ve faturalama, rota optimizasyonu, uzaktan sulamada verimlilik sağlayarak kamu ve özel şirketlere büyük tasarruf imkanı sundu.

(AA)

Reuters: Ali Yeşildağ'ın iadesi onaylandı Erdoğan’dan belediye borçlarıyla ilgili çarpıcı çıkış Mevduat faizleri güncellendi! İşte 1 milyon TL'nin getirisi Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Bakan Güler'den Yunan Bakan'a F-35 yanıtı