Turkcell hisse geri alımını değerlendiriyor

Turkcell Genel Müdürü Ciliv, bu yıl Temmuz ayından sonra hisse geri alımı konusunu değerlendirmeyi istediklerini söyledi.

Abone ol

İSTANBUL - Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, bu yıl Temmuz ayından sonra hisse geri alımı konusunu değerlendirmeyi istediklerini, Bulgar telekom operatörü Vivacom'u incelemeye devam ettiklerini ve Güney Afrikalı operatör MTN ile İran ihalesi konusundaki dava sürecinden tazminat almalarının gündeme gelebileceğini söyledi.

Şirketin 2011 yılı sonuçlarına ilişkin değerlendirme toplantısı sonrası Reuters ile yaptığı söyleşide Ciliv, "Hisse geri alımı bizim önem verdiğimiz fırsat. Bunun da yönetim ve genel kurul tarafından onaylanması gerek. Temmuz ayından sonra da bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağız" dedi.

Temettü dağıtımı konusundaki bir soruya ise Ciliv, bu yıl da net kardan dağıtılacak temettüyü yönetime önereceklerini, ancak dağıtım konusunun genel kurulun kararı olduğunu vurguladı.

Turkcell'in 2010 yılı net karından temettü dağıtımı geçen yıl yapılan genel kurullarda onaylanmamıştı.

Vivacom üzerinde çalışıyoruz

Turkcell'in yurtdışındaki girişimlerine ilişkin soruları yanıtlayan Ciliv, Bulgaristan'da Vivacom'la ilgilendiklerini söylerken, "Turkcell'de üst yönetim olarak bu projeyi, fırsatı değerlendiriyoruz. Üzerinde çalışıyoruz. Kesin bir kararımız yok" dedi.

Ciliv ayrıca, iş geliştirme ekibinin Afrika'da da fırsatları değerlendirdiğini ancak şu aşamada yapılabilecek önemli bir açıklama bulunmadığını kaydetti.

Güney Afrikalı MTN ile İran ihalesi konusundaki görüşmelerinin devam ettiğini söyleyen Ciliv, "Son senelerde ortaya çıkan bazı bilgilerle hakkımızı, hukuki olarak aramak için niyetliyiz. Burada MTN ile konuşuyoruz. Uzlaşabilirsek iyi olur" dedi ve tazminat gibi bir konunun gündeme gelebileceğini ifade etti.

Yatırımın ağırlığı mobil şebekeye

Süreyya Ciliv, 2012 yılında yapmayı hedefledikleri 1.7 milyar liralık yatırımın çoğunluğunu Türkiye'deki mobil şebekeye ve fiber internet altyapısına yapacaklarını söyledi.

Mobil iletişim piyasasında çetin bir fiyat rekabeti gözlemlemeye devam ettiklerini söyleyen Ciliv, "Ümit ediyoruz ki pazar fiyat rekabetinden, yeni teknolojiler ve müşterilere daha fazla değer yaratmaya dönüşür. Fiyatlar o kadar düştü ki, müşteriye yarar sağlayacak imkan azaldı. Müşteri kaybetmeye hiç tahammülümüz yok, 2011 yılında bunu gösterdik. Fiyatlar düşerse biz de düşeceğiz. Sektörün karlılığı daha fazla düşecek. Müşterilerimizi tutmak için gereken ne varsa yapacağız" dedi.

Ciliv yıl sonunda şebekelerindeki akıllı telefonların oranının yüzde 20'ye ulaşmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

(Reuters)

Reuters: Ali Yeşildağ'ın iadesi onaylandı Erdoğan’dan belediye borçlarıyla ilgili çarpıcı çıkış Mevduat faizleri güncellendi! İşte 1 milyon TL'nin getirisi Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Bakan Güler'den Yunan Bakan'a F-35 yanıtı