Turkcell, Forbes'un 'En İyi 10 Hisse' listesine girdi

Tavsiye eden yatırım danışmanına göre mobil iletişim pek çok gelişmekte olan pazarda hala büyüyen bir sektör ve Turkcell bu büyümeden karlı çıkacak.

Abone ol

İSTANBUL - Turkcell, Wall Street para, pazar ve yatırım uzmanlarının görüşü alınarak oluşturulan ve Forbes.com'da yayınlanan 'En İyi 10 Hisse' listesinde yer aldı.

Listenin oluşturulması için 10 uzmana "Tek bir hisse alıp, 2012 boyunca saklayacak olsanız, bu hangi hisse olurdu" sorusu yöneltildi. Listede yer alan diğer hisseler Caterpillar, FedEx, Hershey, Capital One, Mako Surgical, Microsoft, Arcos Dorados, Alcoa ve Banco Santander oldu.

Turkcell'i öneren isim, The Sizemore Investment Letter'dan Para ve Hisse Yöneticisi Charles Sizemore, konuya ilişkin olarak, "Turkcell: Makro trendlerin kesişim noktasında bir telekomünikasyon şirketi" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yazısında Türkiye'yi bekleyen olumlu gelişmelere işaret eden Sizemore, şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa ve Ortadoğu'daki volatiliteden kaçan yatırımcılar, Turkcell gibi birinci sınıf bir hisse senedinden çok fazla yararlanmadı. Onların kaybı bizim kazancımız. Modern dünyada yaşamın en önemli unsurlarından biri cep telefonları ve Turkcell yüzde 54 pazar payı ile Türkiye'de hakim oyuncu. Türkiye'de cep telefonları her yerde hazır ve nazır olsa da, geneline baktığımızda pazarın doyma aşamasının çok uzağında olduğunu söyleyebiliriz. Penetrasyon oranı Avrupa ortalamasının üçte ikisi düzeyinde."

Charles Sizemore, şirketin yurt dışı faaliyetlerine de değinerek, Turkcell'in bulunduğu 9 ülkenin 5'inde pazar lideri olduğunu belirtti.

Sizemore, "Burada dikkate alınması gereken en önemli nokta şu: Mobil iletişim pek çok gelişmekte olan pazarda hala büyüyen bir sektör ve Turkcell bu büyümeden karlı çıkacak çok iyi bir pozisyonda bulunan iyi bir şirket" dedi.

ABD'de imalat sanayi PMI beklentilerin altında kaldı Bakan Güler'den Yunan Bakan'a F-35 yanıtı Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Mavi ekran krizinin maliyeti belli oldu Reuters: Ali Yeşildağ'ın iadesi onaylandı