Turkcell 250 milyon lira kâr bekliyor

Şirketin dördüncü çeyrek ve 2009 yıl sonu finansal sonuçları 10 Mart'ta açıklanacak

Abone ol

İSTANBUL - Turkcell, dördüncü çeyrek için 250 milyon TL konsolide net kar öngördü.

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, şirketin, UFRS standartlarına göre, Belarus operasyonları ile ilgili şerefiyeye ilişkin değer düşüklüğü zararı, Belarus ve Türkiye'deki faaliyetleri ile ilgili duran varlıkların kayıtlardan silinmesi ile ilgili gider kaydettiği ve Türkiye'deki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Vergi Otoritesi ve Rekabet Kurulu'nun kararları ile ilgili karşılık ayırdığı belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Toplam etkilerinin yaklaşık olarak 260 milyon TL olması beklenen bu tutarlar dolayısıyla, 2009 yılı 4. Çeyrek konsolide net karımızın yaklaşık olarak 250 milyon TL olması beklenmektedir.

2009 yılının 4. Çeyreğinde, Turkcell'in konsolide gelirinin bir defaya mahsus ödemeler ve Düzenleyici Kurum'un kararlarına istinaden yapılan iadeler (60 milyon TL) sonrasında, yaklaşık 2.260 milyon TL olarak gerçekleşmesi beklenmektedir. İlgili gider kalemlerindeki azalma dolayısıyla bu tutarların AVFÖK'e negatif etkisi yaklaşık olarak 40 milyon TL olup, 2009 yılının 4. Çeyreğinde konsolide AVFÖK'ün yaklaşık 680 milyon TL olması beklenmektedir.

Turkcell'in 4. çeyrek 2009 ve 2009 yıl sonu Denetimden Geçmiş Finansal sonuçları, 10 Mart 2010'da açıklanacaktır."

Açıklamada yer alan tüm rakamların kesin olmayan ve denetlenmemiş rakamlar olduğu da vurgulandı.

Fener, deplasmanda 1 puanla yetindi SPK 2 şirketin sermaye artırımını onayladı Beşiktaş Eintracht Frankfurt'a 3-1 mağlup oldu Konut piyasasında ‘paylı’ dönem Başladı Galatasaray RFS ile 2-2 berabere kaldı