Türk Telekom'un geliri yüzde 32 arttı

Türk Telekom Grubu'nun net geliri 2010 yılında 2,5 milyara yükseldi.

Abone ol

İSTANBUL - Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri grubu Türk Telekom, 2010 yıl sonu finansal sonuçlarını açıkladı. 2010 yılında gösterdiği güçlü faaliyet performansı ile grubun faaliyet kârı 2009'a kıyasla % 18 artarak 3,3 milyar TL'ye ulaştı. Grubun 2010 yılı konsolide gelirleri geçen yıla kıyasla %2,7 artarak 10,9 milyar TL olarak gerçekleşti.

Konsolide Faiz Amortisman Vergi Öncesi Kârı (FAVÖK) 4,8 milyar TL ve FAVÖK marjı %45 olarak gerçekleşti. Türk Telekom Grubu CEO'su Hakam Kanafani yıl sonu sonuçlarını değerlendirirken şunları söyledi: "2010 yılında yöneticilerimizin ve çalışanlarımızın profesyonel gayretleriyle hem sağlam finansal sonuçlar elde ettiğimizi hem de güçlü bir operasyonel performans sergilediğimizi belirtmekten gurur duyuyorum.

Türk Telekom Grubu'nun konsolide gelirleri yüzde 3 artarak yaklaşık 11 milyar TL'ye yükselmiş ve Faiz Amortisman Vergi Öncesi Kârı (FAVÖK) marjı yüzde 45 olarak gerçekleşmiştir. 2009 yılındaki 3,2 milyar TL'lik net borcumuz 2010'da %8 azalarak 3 milyar TL seviyesine gelmiştir. Sabit ses ve sabit data, mobil ses ve mobil data, bilgi teknolojileri ve içerik segmentlerinde gösterdiğimiz başarılı performans sayesinde hem sabit hem de mobil operasyonlarımızda gelir ve FAVÖK büyümesi elde ettik. Sonuç olarak, Türk Telekom Grubu'nun net geliri % 32 artarak 2,5 milyara yükseldi.

Fiber şebekemizi uluslararası alana genişlettik

Türk Telekom Grubu sosyal sorumluluk projelerine ve ülke ekonomisine yaptığı yatırımlara da devam etti. Sabit ve mobil operasyonlarımız için geçen sene yaklaşık 1,7 milyar TL yatırım yaptık ve böylece Türk Telekom Grubu'nun 5 yılda toplam yatırım miktarı 9 milyar TL'ye ulaştı. 2010 yılında Orta ve Doğru Avrupa'nın lider toptan kapasite ve veri hizmetleri sağlayıcısı Invitel International'ı (yeni adıyla Pantel International) satın aldık ve bu satın almayla, mevcut fiber şebekemizi uluslararası alana genişletmiş olduk.

Buna ek olarak, Suudi Arabistan, Ürdün ve Suriye'nin önde gelen operatörleri ile çok önemli bir karasal fiber optik link anlaşması imzaladık. JADI (Cidde – Amman - Şam - İstanbul) olarak adlandırılan bu yeni "Dijital İpek Yolu", Ortadoğu ile Avrupa arasında Türkiye üzerinden güvenli bir veri bağlantısı sağlayacak. Sabit ses tarafında Ev Avantaj tarifelerimiz ve Ev Gibisi Yok konsepti ile sunduğumuz katma değerli hizmetlerin yanı sıra bayram ve yeni yıl kampanyalarımızla kayda değer bir başarı elde ettik.

Ayrıca, ev telefonu kullanımının, 2010 yılında 2009'a kıyasla artış göstermiş olmasını önemli bir gelişme olarak görüyoruz. Sabit internette 3 milyon haneye ulaştık. ADSL'de Hat Başına Yıllık Ortalama Gelirimiz yüzde 8 ve ADSL hat sayısı 500 bin arttı. 2010'da yine Türkiye'nin en değerli markası seçildik. Türk Telekom Grubu yakaladığı büyümeyi 2011 yılında da artırarak sürdürecek güce sahiptir."

Tüketici koruma kanun teklifi Komisyonda Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu