Türk Telekom sosyal sorumluluk çıtasını yükseltti

Türk Telekom, Türkiye çapında hayata geçirdiği tüm sosyal sorumluluk faaliyetlerini "Türkiye'ye Değer" çatı markası altında topladı.

Abone ol

İSTANBUL - Türk Telekom, Türkiye çapında hayata geçirdiği tüm sosyal sorumluluk faaliyetlerini "Türkiye'ye Değer" çatı markası altında topladı.

Yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom Okulları, Türk Telekom Internet Evleri, Türk Telekom Spor Okulları ve e-fatura ormanları gibi ulusal çapta yürüyen dev sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra Türk Telekom il müdürlüklerinin hayata geçirdiği 150'ye yakın yerel sosyal sorumluluk faaliyeti de Türkiye'ye Değer markası altında toplandı.

Konuyla ilgili olarak görüşlerini dile getiren Türk Telekom Genel Müdürü Dr. Paul Doany, Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi olarak, gerek teknoloji ve altyapıya, gerekse insan kaynağına yapılan yatırımlarla ülkeye katkıda bulunmak ve değer yaratmanın daima öncelikli hedefleri olduğunu belirtti.

Doany, sözlerine şöyle devam etti:  "Bu hedefimizin yanı sıra topluma katkı konusunda da aynı heyecan ile hareket ediyoruz. Geliştirdiği ürün ve hizmetlerle müşterilerinin yaşamına değer katan Türk Telekom, topluma yaptığı katkıyı gerçekleştirdiği kurumsal sorumluluk projeleriyle pekiştiriyor. Değer yaratacak projelerle kuşaklar boyu sürdürülebilir yatırımlar yapmaya devam ediyoruz." 

2010 yılı itibariyle geniş kapsamlı sosyal sorumluluk projelerini, "Türkiye'ye Değer" çatısı altında topladıklarını kaydeden Doany, "Yarattığımız bu yeni markayla çalışanlarımıza ve topluma, gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk çalışmalarını daha iyi anlatacağımıza inanıyoruz. Türk Telekom olarak ‘Bir fark yaratsak yeter, Türkiye'ye Değer' diyoruz" şeklinde konuştu.

15 branşta 28 bin genç sporcu yetişti

Yapılan bilgilendirmede; gençlerin çevreleriyle iletişim becerilerini geliştirmede sporun büyük etkisi olduğuna inanan Türk Telekom'un, geçtiğimiz 10 yıldan bugüne, 41 ilde yaptığı altyapı yatırımlarıyla, basketboldan eskrime, badmington'dan kayak ve tenise 15 branşta 28 bin genç sporcunun yetişmesini sağladığı vurgulandı.

Internet Evi'yle ücretsiz internet

Bununla birlikte Türk Telekom'un, evinde ya da iş yerinde internete erişim olanağı bulamayan herkes için tüm Türkiye'nin 81 ilinde 932 adet Internet Evi'ni faaliyete geçirdiği belirtildi.

100 bin ağaçlık E-Fatura ormanları

Diğer yandan, çocuklara yaşanabilir bir çevre bırakmak adına E-Fatura Ormanları projesi hayata geçirildiği; tüm ülkeye yayılan 100 bin ağaçlık "E-Fatura Ormanları"nda Türkiye'deki mevsimsel farklılıklar gözetilerek 17 farklı türde ağaç dikildiği kaydedildi. 

72 eğitim binası inşaa edildi

Türk Telekom'un, Türkiye çapında eğitim altyapısının geliştirilmesi ve eğitimde sayısal uçurumu ortadan kaldırarak bilgiye ulaşımın yaygınlaştırılması hedefiyle dev eğitim projeleri gerçekleştirdi de bildirildi.

Türk Telekom Okulları projesi kapsamında Türkiye çağında 72 eğitim binası faaliyete geçtiği, 78 binanın inşasını kapsayan proje bittiğinde 30 binden fazla öğrenciye modern tesislerde eğitim imkanı sağlanmış olacağı vurgulandı.

Öğretmen ve öğrencilere 'Vitamin'

Eğitim alanında yapılan bu çalışmalara ek olarak, Türk Telekom grup şirketlerinden Sebit'in geliştirdiği interaktif eğitim yazılımı Vitamin'in, Türk Telekom tarafından 2008-2009 öğretim yılında 33 bin kamu ilköğretim okuluna ücretsiz olarak sunulmaya başlandığı hatırlatıldı.

Tesla'nın karı ikinci çeyrekte yüzde 45 azaldı Alphabet'in geliri ve karı ikinci çeyrekte arttı RMS Capital'den 3 projeye 600 milyon dolar yatırım Uçak filosu 43 bin 430’a, yolcu sayısı 20 milyara yükselecek Fiberde dönüşüm olmazsa yıllık bedeli 19 milyar dolar olur