”Türk-İş'in ilkesiz tavrını protesto ediyoruz”

Haber-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Dokuyucu, 26 Mayıs'ta yapılacak genel eylemin, 1 saatlik iş bırakma eylemine dönüştürülmesini protesto ettiklerini açıkladı.

Abone ol

İSTANBUL- Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilciliği'ne gelen bir grup Tekel işçisi, 2 günlük açlık grevine başladı.

Açlık grevi başlatan işçilere destek amacıyla gelen 15 sendikanın şube başkanları ise bir açıklama yaptı.

İstanbul Şube Yöneticileri Toplantısı sırasında, Taksim Gümüşsuyu'ndaki Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilciliği'ne gelerek binada eyleme başlayan ve bu eylemi 2 günlük açlık grevine dönüştüren işçilere destek amacıyla, Haber-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Levent Dokuyucu bir açıklama yaptı.

Dokuyucu, 26 Mayıs'ta yapılacak genel eylemin, 1 saatlik iş bırakma eylemine dönüştürülmesini protesto ettiklerini ifade ederek, "Bizler Türk-İş'in bu ilkesiz tavrını protesto ediyoruz" dedi.

Kitlesel eylem alanı olarak Türk-İş 1. Bölge Temsilciliği önünü seçtiklerini dile getiren Dokuyucu, "26 Mayıs'a kadar Türk-İş Birinci Bölge Temsilciliği'nde açlık grevi ve oturma eylemi yapacağız. Türk-iş yönetimini 26 Mayıs'ta genel eylem yapmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Tek-Gıda İş Sendikası Cevizli Şube Başkanı Yunus Durdu da, Türk-İş binasını istila ettiklerini belirterek, bugün burada bu saat itibariyle yaklaşık 50 kişinin açlık grevine başladığını söyledi. Durdu, 26 Mayıs'ın kendileri için Türk-İş yönetimini protesto etme günü olduğunu belirtti.

Tek Gıda-İş 10 Nolu Şube Başkanı Muzaffer Dilek ise, Türk-İş 1. Bölge Temsilciliği binasının 1960'lı yıllarda dönemin Türk-İş Genel Başkanı da olan Tek Gıda-İş Sendikası genel başkanı tarafından satın alınarak Türk-İş'e hibe edildiğini anımsatarak, TEKEL'in örgütlü olduğu Tek Gıda-İş Sendikası'nın bugün burada bir işgal gerçekleştirmediğini, kendi evinde ve mülkünde eylem yaptığını söyledi.

Öte yandan Türk-İş 1. Bölge Temsilciliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarından gençler, türküler eşliğinde halaylar çekerek eyleme destek vermeyi sürdürüyor.

Bu arada Türk-İş 1. Bölge Temsilciliği binasının bulunduğu caddede zaman zaman desteğe gelenlerin trafiği kapadığı görülürken, sendikacıların uyarılarıyla trafik açıldı.

 Kayısıdaki yüksek rekolte fiyatı geri çekiyor Prof. Dr. Ersoy'dan deprem sonrası dikkat çeken mesaj Bankalar z kuşağına TikTok’tan ulaşıyor Süper Lig'de yabancı kuralı değişti AFAD duyurdu! Çanakkale'de 4,9 büyüklüğünde deprem!