Türk arkeolojisinin 50 yılına iz bırakan Prof. Dr. Ahmet Coşkun Özgünel hayatını kaybetti

Türk arkeolojisinin son 50 yıllık gelişimine katkı sunan Prof. Dr. Ahmet Coşkun Özgünel'in hayatını kaybetti. Kayıp haberini Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

AA | Abone ol

Bakan Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada:

"Türk arkeolojisinin son 50 yıllık gelişimine önemli katkılar sunan duayen bir hocamızı kaybettik. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Coşkun Özgünel artık yetiştirdiği öğrencileri ve arkeoloji alanında birbirinden kıymetli çalışmalarıyla hatırlanacak" cümlelerini kullandı.

Ersoy, Çanakkale Gülpınar'da 1980 ve 2019 yılları arasında yürüttüğü arkeolojik kazı çalışmalarının yanı sıra 1998 ve 2012 yılları arasında KKTC Salamis kazılarının başkanlığını da yürüten Özgünel'e Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm arkeoloji camiasına başsağlığı diledi.

Haluk Levent'in Narin Güran paylaşımı ses getirdi Bakan Şimşek'ten vergi rekortmenleri üzerinden mesaj Haluk Bayraktar: Vergi rekoru TB2 ve AKINCI'nın eseri MİT'ten Irak'ta nokta operasyon: Gülistan Tetik etkisiz hale getirildi Elektronik İlan Doğrulama Sistemi 15 Eylül'de hayata geçiyor