Turizm Konferansı iyi bir fırsat oldu

Abone ol

DİYARBAKIR'DAN / Mahir SOLMAZ

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından organize edilen "Turizm Konferansı", 2-3 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi. Bu organizasyon, kültür ve medeniyetin başkenti olmasına karşın turizmde istediği yerde olamayan Diyarbakır için çok faydalı geçti. Fırsatların ve umutların kapısını araladı.

Modacı Cemil İpekçi 2.5 yıldır üzerinde çalıştığı bir projesini konferanstan bir gün önce hayata geçirdi. İpek&Aşk isimli puşi defilesi, ilk kez Diyarbakır'da gerçekleştirildi. İpekçi'nin Diyarbakır'daki atölyede dokunup, kendi istediği renk ve tasarıma göre boyanan puşileri sergilediği defileye katılım ve basının ilgisi oldukça fazlaydı.

Bu arada yaşadığım ve sürekli açıklama yapmak zorunda kaldığım bir konuyu da dile getirmek istiyorum: Diyarbakır'ın üzerindeki kötü imajın baş aktör olarak yazılı ve görsel medya gösteriliyor. Bizler ise bulunduğumuz ortamlarda yapılan bu tür konuşmalarda, bu aktörlerin Diyarbakır'da çalışan gazeteciler olmadığının açıklamasını sürekli yapıyoruz. Diyarbakır'da çalışan gazeteciler olarak, biz hiçbir zaman habercilik adına kentimizi yerden yere vuracak merhametsizlikte değiliz. Ama habere konu olabilecek bilgileri de habercilik adına ekmeğimiz adına vermek zorundayız. Bu eleştiriyi, Diyarbakır'da yaşanan bir durumdan dolayı, kentimize dışarında gelen gazeteci arkadaşlarımızın üzerine alması gerek diye düşünüyorum. Onlar yüzünden kent gibi, bu kentte yaşayan gazeteciler de zor durumda kalıyorlar.

Bu açıklamanın ardından dönelim organizasyona... Cemil İpekçi'nin defilesinden sonraki gün Turizm Konferansı başladı. Neler çıkacak, neler öğreneceğiz, nelerimiz değişecek diye merakla beklediğim ve son derece odaklandığım bir konferanstı. Beklediğim gibi de oldu; Turizm konusunda çok donanımlı, 'markalaşmış' isimler Diyarbakır'ın mevcut durumu, eksikleri ve kendilerinin neler yaptıkları ile ilgili bize çok güzel bilgiler aktardılar. Aralarında Diyarbakır'a ilk defa gelenler de vardı. Onların da kent ile ilgili şaşkınlıkları yüzlerine yansımıştı. İlk kez gelenlerin yaşadığı şaşkınlıktan çıkardığım tek sonuç; biz bazı şeylere çok geç kalmıştık veya çok geç başlamıştık. Elimizdeki hazinenin değerini hiç bilmemişiz. O değerin hayat bulması için sıradanın ötesine geçmemişiz. Geç de olsa öğrendik.

Elbette tek heyecan yaşayan ben değildim. Bu heyecan ve merakı yaşayan herkes konferansı başından sonuna takip ettiler. Bunların başında ise konferansa katılan konuşmacıların da katkılarından dolayı teşekkür ettikleri Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Galip Ensarioğlu ile Yönetim Kurulu üyeleri ve meclis üyeleri vardı. Ben de üzerinde çok hassasiyetle durulması gereken bir konuya gösterdikleri öenm için Osman Baydemir'e ve Galip Ensarioğlu'na ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ediyorum. Artık turizmde nasıl yol almamız gerektiği ile ilgili daha donanımlıyız. Macera peşinde değiliz. Gerçeklerle yürüyeceğiz.

ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti AK Parti'den 'köpek yasası' eleştirilerine tepki Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı