Turistlere 1.200 liraya nar suyu sattı; hem ceza yedi hem büfesi kapatıldı

Antalya'da bir büfe, Türkiye'ye gezmeye gelen turistlere iki bardak nar suyunu 1.200 liraya sattı. Turistlerin şikayeti üzerine büfeye polisler gitti. Satıcı fazladan aldığı parayı iade etmek zorunda kalırken, belediye de işletmeye hem ceza kesti hem kapattı.

Abone ol

Antalya'da Konyaaltı Sahili Beach Park'ta meyve suyu ve dondurma satışı yapılan işletmenin 2 bardak nar suyu için 1200 lira ücret talep ettiği turistler, yüksek fiyat gerekçesiyle polise şikayette bulundu. İnceleme sonrası, alınan fazla ücret, işletme tarafından turistlere iade edildi. 

Ticaret İl Müdürü Halil Özşahan, şikayet üzerine işletmede denetim yaptıklarını söyledi. Büfede fiyat etiketi bulunmadığını dile getiren Özşahan, işletmeye para cezası uygulandığını belirtti.

​​​​​​​Özşahan, belediye ekiplerinin kontrolleri sonucunda da büfenin bulunduğu yerden kaldırıldığını bildirdi. Bu tür olayların turizme zarar verdiğini ifade eden Özşahan, denetimleri aralıksız sürdürdüklerini kaydetti.

Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Uğur Taşdemir hayatını kaybetti MSB açıkladı: Sınır ötesinde 16 terörist etkisiz hale getirildi İmamoğlu'ndan SGK borcu için dikkat çeken hamle 2024-ALES/2 Sınavı Gerçekleşti TBMM'de 3 partinin teklifi kabul edilmedi