TÜBİSAD, Samsunlu KOBİ'lere bilişimi anlattı

Seminerde ekonominin büyümesi ve KOBİ'lerin gelişimi için teknoloji kullanımının öneminden bahsedildi.

Abone ol

İSTANBUL - TÜBİSAD tarafından gerçekleştirilen Gelecek İçin Bilişim KOBİ Seminerleri sona erdi.

Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) tarafından Intel, Microsoft, Avea, Türk Telekom ve TT Net'in desteğiyle hayata geçirilen "Gelecek İçin Bilişim KOBİ e-Dönüşüm Projesi" kapsamında KOBİ'lere yönelik üçüncü seminer Samsun'da yapıldı.

Seminere Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Servet Keskinsoy, TÜBİSAD Danışma Kurulu Üyesi Nazım Özdemir, TÜBİSAD Stratejik İletişim Danışmanı Volkan Akı ve Ekonomist Yayın Yönetmeni Talat Yeşiloğlu'nun yanı sıra TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz konuk konuşmacı olarak katıldı.

Düzenlenen seminerde konuşmacılar ekonominin büyümesi ve KOBİ'lerin gelişimi için teknoloji kullanımının öneminden bahsetti. TÜBİSAD'ın, proje ile KOBİ'lerin teknoloji kullanımına bakışını değiştirmeyi ve KOBİ'lere etkin hizmet verecek sertifikalı güvenilir bilişim bayileri yaratmayı hedeflediği belirtildi.

KOBİ'lerin çoğunluğu e-posta kullanmıyor

Seminerde konuşan TÜBİSAD Danışma Kurulu Üyesi Nazım Özdemir, teknoloji kullanımının önemine ve KOBİ'lere sağladığı avantajlardan bahsetti. Özdemir, Türkiye'de  3 KOBİ'den birinin teknolojiyi nasıl kullanacağı konusunda bilgisi bulunmadığını, 4 KOBİ'den sadece 1'i web sitesi sahibi iken KOBİ'lerin yarıdan fazlasının e-posta kullanmadığını belirtti. Özdemir, "TÜBİSAD olarak Gelecek İçin Bilişim KOBİ e-Dönüşüm Projesi ile KOBİ'lerin vizyonunu değiştirmek ve teknolojik kapasitelerini artırmak için büyük bir adım atıyoruz" dedi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz da, bilgi teknolojilerinin günümüzde işletmeler için artık vazgeçilmez olduğunu söyledi. Yılmaz, donanım ağırlıklı alandan yazılım ağırlık alana geçmenin gerekli olduğunu belirtti.

Bayi eğitimleri devam ediyor

TÜBİSAD tarafından gerçekleştirilen Gelecek İçin Bilişim KOBİ e-Dönüşüm Projesi kapsamındaki seminerler sona erdi.

Türkiye genelinde KOBİ'lerin ağırlıkta olduğu 11 ilde bilişim bayilerine teknik konuların yanı sıra satış yetkinlikleri, iş süreçleri gibi konuları kapsayan aşamalı eğitimler verilmeye başlandı. Bu eğitimler sonrasında yapılacak sınavlarda başarılı olan bilişim bayileri sertifika alarak "Bilişim Uzmanı" olmaya hak kazanacak.

Sertifika sahibi bayiler, KOBİ'lere ne gibi bilişim yatırımı yapmaları gerektiği, bu yatırımı nasıl kullanacakları, ihtiyaçlara göre neler gerektiği gibi konularda çok daha etkin biçimde yön gösterecek ve çözüm sunacaklar.

AFAD ve Kandilli duyurdu: Akdeniz'de deprem 16 ilde IŞİD'e operasyon: 45 gözaltı Torbalı’da istihdam için 10 bin kişi aranıyor Yabancı 13 hafta sonra DİBS’te satışa geçti Akaryakıttaki ÖTV’nin sübvanse edilmesini bekliyoruz