TSK: 250 terörist etkisiz hale getirildi

NTV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç'ın sorularını yanıtlayan Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, çeşitli kaynaklardan elde edilen bilgilere göre 250-270 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve 210'dan fazla teröristin yaralandığı söyledi.

Abone ol

İSTANBUL - Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, dün NTV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç'ın sorularını yanıtladı. Kuzey Irak'a yönelik sınır harekatıyla ilgili bilgiler veren Özel "Çeşitli kaynaklardan elde edilen bilgilere göre 250-270 terörist etkisiz hale getirilmiş 210'dan fazla teröristin yaralandığı öğrenilmiştir." dedi.

Özel, "Teröristlerin kullandığı altyapı önemli ölçüde tahrip edilmiş, bu kapsamda, muhtelif sayıda sığınak, depo, tesis, cephanelik, uçaksavar mevzii, kontrol noktaları tahrip edildi" ifadesini kullandı.

Irak kuzeyindeki bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin sürekli, takip edildiğini dile getiren Özel, ABD ile anlık istihbarat paylaşımı hakkında şöyle konuştu: Türkiye ile ABD yaklaşık 60 yıldan beri aynı ittifak içinde yer alan, ikili ilişkileri daha da eskiye dayanan, dost ve müttefik iki ülke. İstihbarat paylaşımı geçmiş dönemlerde de var olan bir uluslararası işbirliği örneği. İstihbarat paylaşımı iki ülkenin ortak çıkar ve hassasiyetleri çerçevesinde başarılı bir şekilde sürdürülmekte. Bu işbirliğinin şekil ve boyutlarını geliştirme, daha somut sonuçlar üretme ve verimliliği arttırma konusunda karşılıklı çaba ve arayışlara devam edilmektedir.

MİT-PKK görüşmesi

MİT ile PKK arasındaki görüşmelerin ses kaydı yayınlandı. Bu görüşmeyi nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu görüşmeler sizce devam etmeli mi? sorusuna ise Org. Özel şu yanıtı verdi:

"Bazı devlet görevlileri ile PKK terör örgütü mensupları arasındaki görüşmelere ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarını basından öğrendim. Haberin doğruluk derecesi, iddia edilen görüşmelerin nerede, hangi şartlar altında yapıldığı ve kayıtların nasıl basına verildiği konusunda bilgi sahibi değilim.

Kaldı ki Türk Silahlı Kuvvetlerinin vazifesi, yetkili makamların talep ve direktifleri doğrultusunda teröristle mücadele etmektir. Terörle mücadelenin güvenlik boyutu dışındaki faaliyetler, TBMM ve Hükümetimizin tasarrufunda olan konulardır. Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü sağlamak için, yüzlerce yıllık devlet geleneği ve ortak akıl neyi gerektiriyorsa, onun yapılması gerektiği düşüncesindeyiz. Atılacak her adımda, toplumsal hassasiyet ve değerlerimizin gözetilmesi; şehir ve gazilerimizin anılarına saygı duyulması ve teröristle mücadele eden güvenlik güçlerimizin moral değerlerine dikkat edilmesi yaşamsal önem taşımaktadır."

Reuters: Tanklar K.Irak'a girdi

Öte yandan Reuters haber ajansı, TSK tarafından sürdürülen PKK'ya yönelik operasyonla ilgili dün akşam sıcak bir haber geçti.

PKK'nın Hakkari saldırısının ardından başlatılan operasyonla ilgili akşam saatlerinde bir iddia ortaya atıldı.

Reuters haber ajansı, Türk tanklarının Kuzey Irak'taki Haftanin kampına doğru ilerlediğini duyurdu.

Ajans haberini Türk güvenlik kaynaklarına dayandırdı.

THY, bir yıl aradan sonra hisse geri alımı gerçekleştirdi 19 ilde Siberağ-9 operasyonları: 115 şüpheli yakalandı ‘İhracatçıya kota olmasın’ dedik anlatamadık SPK 2 şirketin sermaye artırımını onayladı Konut piyasasında ‘paylı’ dönem Başladı