Toyota Türkiye önlemini aldı

Geri çağırma kampanyası nedeniyle Toyota Türkiye ülke genelinde çalışma başlattı

Abone ol

İSTANBUL- Tüm dünyada yaklaşık 8 milyon aracını geri çağıran Toyota'nın durumu tartışılırken şirketin Türkiye'deki yapılanması da çalışma başlattı. Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, Toyota Avrupa'nın listesini beklediklerini söyledi.

Bu listede üretim aşamasında potansiyel gaz pedalı problemine sebebiyet verecek parçanın kullanıldığı araçlara ait şasi numaraları bulunuyor. Ülke bazında sevkıyatlara göre listelerin belirlenmesi ve ilgili ülkelere gönderilmesi bekleniyor.

Bozkurt, "Türkiye'de bu kampanya kapsamına alınan araç sahiplerine Toyota İletişim Merkezi tarafından direkt olarak ulaşılacak ve araçları ile ilgili gereken işlemler hızlı bir şekilde gerçekleştirilecek" dedi.

Toyota olarak kendi stoklarında ve bayilerin stoklarında bulunan araçları detaylı olarak incelediklerini belirten Bozkurt, "Öncelikle bayilerimizin stoklarında yer alan ve bu kampanya kapsamında değerlendirilen araçların müşteriye satışını durdurduk ve satıştan geri çektik. Kendi stoklarımızda bulunan araçların da yapılan kontrollerin ardından sorunsuz olduğunu tespit ettik" dedi.

Borsa günü yükselişle tamamladı Narin Güran'ın babasından vatandaşlara çağrı: Lütfen ... Sevil Üstekin hayatını kaybetti İşte İstanbul'daki barajların doluluk oranı Türkiye'deki siyasi parti sayısı belli oldu