Toparlanma yavaşlayacak

Bundesbank, son kısa vadeli ekonomik göstergelerin ülkenin genel ekonomik toparlanma hızının bu yıl daha yavaş bir hızla devam edeceğine işaret ettiğini bildirdi.

Abone ol

FRANKFURT - Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), son kısa vadeli ekonomik göstergelerin ülkenin genel ekonomik toparlanma hızının bu yıl daha yavaş bir hızla devam edeceğine işaret ettiğini bildirdi.

Bundesbank, bugün yayınladığı aylık raporunda, geçen yıl yüzde 3,6 ile rekor artış kaydeden ekonominin toparlanma hızının yavaşlayacağını vurgulayarak, ülkede sanayi üretiminin dördüncü çeyrekte güçlü şekilde büyüdüğünü ifade etti.

Federal İstatistik Ofisi (Destatis), geçen hafta yaptığı açıklamada, ülke ekonomisinin dördüncü çeyrekte yüzde 0,5'lik büyüme oranıyla yavaşlamaya başladığını belirtmişti. Destatis'in, 2010 yılı büyüme verilerini 15 Şubatta açıklaması bekleniyor.

Almanya Ekonomi Bakanı Rainer Brüderle ise geçen hafta, ülkenin gayri safi yurtiçi hasılasının (GSYH) bu yıl yüzde 2'den fazla büyümesi için büyük bir şans olduğunu kaydetti.

Kemal Kılıçdaroğlu hakkında iddianame düzenlendi Geri adım yok, küçük rötuşlar masada Enflasyondan arındırılmış satışlar zayıf kaldı, ikinci 500’ün performansı düştü Makine üreticileri, vize sorununa çözüm istiyor Alman Master Builders MBT Tech'in % 51'ini aldı