TOBB'un 65. olağan genel kurulu 22 Mayıs'ta

Seçimsiz genel kurul, cumartesi günü TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde gerçekleştirilecek

Abone ol

ANKARA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 65. olağan seçimsiz genel kurulu, 22 Mayıs Cumartesi günü TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde (ETÜ) gerçekleştirilecek.

Genel Kurul programı ise 21 Mayıs Cuma günü genel kurula katılacak delege ve misafirlerin kayıtlarının yapılmasıyla başlayacak. Aynı gün Birlik Merkezi'nde TOBB bünyesinde uzun süre görev yapanlara verilecek Hizmet Şeref Belgesi ile plaketler için bir tören düzenlenecek.

Yine Cuma günü, TOBB yönetim kurulu üyeleriyle, delegeler Anıtkabir'i ziyaret edecek. Akşam da Genel Kurul Başkanı Nafi Güral ve Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu delegeler ve misafirler için resepsiyon verecek.

TOBB'un 65. olağan seçimsiz genel kurulu ise 22 Mayıs Cumartesi günü çalışmalarına başlayacak.

Odalar Birliği'nin çalışmalarını içeren multivizyon gösterisinin ardından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu bir konuşma yapacak. Hisarcıklıoğlu'nun konuşmasının ardından misafirler delegelere hitap edecek.

Genel kurulda daha sonra Mevzuat, Ekonomik Raporları İnceleme, Dilekleri İnceleme, Avrupa Birliği Uyum, Dış İlişkiler, Vergi, Ekonomi Politikası, Basın Yayın Komisyonları sunuşlarını yapacak.

Genel kurulda Hesapları İnceleme Komisyonu'nun 1 Ocak 2009-31 Aralık 2009 bütçe dönemi harcamaları ve kesin hesabı onayı sunulacak. 1 Ocak 2011-31 Aralık 2011 dönemi bütçe teklifinin onaylanmasının ardından faaliyet raporu müzakere edilerek oylanacak. Faaliyet raporunun müzakeresi ve onaylanmasını takiben dilekler bölümüyle genel kurul çalışmalarını tamamlayacak.

Genel Kurula, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra ekonomiyle ilgili bakanların ve siyasi parti temsilcilerinin katılması bekleniyor.

Genel Kurul seçimsi geçecek

Bu arada 22 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek TOBB'un 65. Olağan Genel Kurulu seçimsiz geçecek. Seçimler ise iki yıl sonra yapılacak 66. Genel Kurul'da yapılacak.

TOBB'un kuruluş yasasına göre 66. Genel Kurul'da Odalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu görevini tamamlayarak başkanlığa veda etmesi gerekiyor. Ancak yasa gereği bir dönem geçtikten sonra Hisarcıklıoğlu eğer isterse yeniden başkanlığa aday olabiliyor. 

Kırgızistan'da darbe girişimi Bakan Tunç'tan kira zam sınırıyla ilgili açıklama Asgari ücretliye temmuzda zam var mı? Merkez Bankası'ndan tanıtım videosu: Carry Trade nedir? Rakıya zam geldi: Güncel fiyatlar ne kadar oldu?