TİM, 50 bin ihracatçıya yeni anayasayı soracak

Büyükekşi, "Biz bir anayasa metni yazmayacağız. Bir çerçeve raporu hazırlayacağız. Temel ilkeleri ve beklentileri paylaşacağız. Gelecek tüm görüşleri de derleyerek hem Yüce Meclis'e hem de siyasi partilerimize sunacağız" dedi.

Abone ol

İSTANBUL - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 50 bin üyesinin yeni anayasa konusundaki görüşlerini paylaşması için anket çalışması başlattı.

TİM, yeni anayasa hakkında üyelerinin görüşlerini, katkılarını ve beklentilerini "www.tim.org.tr" adresinde açtığı anketle belirleyecek.

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Anayasa Mahkemesi eski raportörü Doç. Dr. Osman Can, yapılacak çalışmanın moderatörü olacak.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, yeni anayasa çalışmasına ilişkin bilgi vermek amacıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, TİM'in anayasa değişikliklerinin olduğu 12 Eylül 2010 referandumu dahil olmak üzere, anayasa ile ilgili yapılan tüm değişikliklerin, çalışmaların tarafı olduğunu belirtti.

TİM olarak iş dünyasının görüşlerini, katkılarını, beklentilerini yansıtacak bir çalışmayı hazırlamaya başladıklarını bildiren Büyükekşi, şunları kaydetti:

"Biz TİM'in 50 bin üyesine Anayasayı soruyoruz. www.tim.org.tr sitemizden bir anketi üyelerimize açtık. İstiyoruz ki TİM'in 50 bin üyesi aktif bir şekilde görüşlerini belirtsin. Nasıl bir anayasa istediklerini bizimle paylaşsınlar. Anketimizde hem şıklı sorularımız var hem de herkesin tüm önerilerini paylaşacağı bir bölüm var. Biz bir anayasa metni yazmayacağız. Bir çerçeve raporu hazırlayacağız. Temel ilkeleri ve beklentileri paylaşacağız. Gelecek tüm görüşleri de derleyerek hem Yüce Meclis'e hem de siyasi partilerimize sunacağız. İktidar ve muhalefetin yeni bir Anayasa konusunu seçim vaatlerinin içine alması bizleri umutlandırıyor. İnanıyoruz ki, milletimizin iradesinin tecelli ettiği Yüce Meclis toplumun tüm kesimlerinin haklarını koruyacak, herkesin arkasında duracağı ve anlayacağı bir metni ortaya çıkaracaktır."

İş dünyasının diğer örgütlerinin de Anayasa ile ilgili çalışmalar yaptıklarını, toplumun çok değişik kesimlerinin benzer çalışmaları yapmasını son derece olumlu bulduklarını dile getiren Büyükekşi, ne kadar çok çalışma yapılırsa Meclis Uzlaşma Komisyonunun işinin o kadar kolaylaşacağını düşündüklerini vurguladı.

Bu arada TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, basın toplantısındaki konuşmaların ardından 21 sorunun yer aldığı ankete online olarak cevap verdi.

Hamas, Tel Aviv'e M-90 füzesi ile saldırdı İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı Avrupa turnuvaları bitti doluluklar en az % 80’e çıkar Kendinden renkli pamukla kullanılan suyu yüzde 30 azalttı Sanayicinin nefes almaya ihtiyacı var