Ticaret ve hizmette ciro düştü

Ticaret ve hizmette ciro endeksi, yılın ilk çeyreğinde ekim-aralık dönemine göre yüzde 7,9 azaldı.

Abone ol

ANKARA - Türkiye'de, ocak-mart dönemini içeren bu yılın ilk çeyreğinde ticaret ve hizmette ciro endeksi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26,8 artarken, bir önceki döneme (Ekim-Aralık) göre yüzde 7,9 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ticaret ve Hizmet Endeksleri 2011 yılı I. Dönem sonuçlarını açıkladı. NACE Rev.2'ye göre hesaplanan 2005=100 temel yıllı, Üç Aylık Ticaret - Hizmet Ciro Endeksi 2011 yılı I. dönemine ilişkin sonuçlara göre, ticaret ve hizmette, bir önceki döneme göre ciro düşerken; istihdam, brüt ücret-maaş, çalışılan saat, hem geçen yılın aynı dönemine göre hem de bir önceki döneme göre arttı.

Açıklamaya göre, Ticaret-Hizmet İstihdam Endeksi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,7, bir önceki döneme (Ekim-Aralık) göre yüzde 0,4 arttı.

Ticaret-Hizmet Çalışılan Saat Endeksi, bu yılın Ocak -Mart döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,3, bir önceki döneme göre yüzde 0,4 yükseldi.

Ticaret - Hizmette Brüt Ücret - Maaş Endeksi, Ocak-Mart döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15, bir önceki döneme göre yüzde 3,9 artış kaydetti.

Ulaştırma teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi İngiltere'deki sandık çıkış anketleri belli oldu Torbalı’da istihdam için 10 bin kişi aranıyor Yabancı 13 hafta sonra DİBS’te satışa geçti Akaryakıttaki ÖTV’nin sübvanse edilmesini bekliyoruz