THY teknisyenleri Kayseri'de yetişecek

İŞKUR Kayseri İl Müdürü Çetinkaya, kursta başarılı olanların yarısının THY Teknik A.Ş tarafından 1500 lira maaşla istihdam edileceğini belirtti.

Abone ol

KAYSERİ- Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş'nin ihtiyacı olan teknisyenlerin yetiştirilmesi amacıyla, bu kurum ile Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulu ve İŞKUR Kayseri İl Müdürlüğü arasında eğitim protokolü imzalandı.

Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kemal Apalak, imza töreninde yaptığı konuşmada, sivil havacılık sektörünün Türkiye'de ve dünyada hızlı bir ivme ile geliştiğini söyledi.

Bu gelişmenin, beraberinde modern bir teknolojik altyapının oluşturulmasını ve bu altyapıyı kullanabilecek belli niteliklere sahip teknik elemanların yetiştirilmesini zorunlu kıldığını dile getiren Apalak, şunları anlattı:

"Endüstri meslek lisesi ve teknik liselerin ilgili bölümlerinden mezun ancak işsiz olan Kayseri ve civarındaki gençlerimizi sivil havacılık sektörüne kazandırmak için bir eğitim planlanmaktadır. Bu eğitim programı 800 saatlik teorik ve pratik eğitim içermektedir. Bunun 640 saati okulumuzda, 160 saati ise İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki THY Teknik A.Ş'nin tesislerinde gerçekleştirilecektir. Dolayısıyla buraya kabul edilecek öğrenci arkadaşlarımız, THY Teknik A.Ş'nin kriterlerine göre kursa kabul edilecekler ve başarılı olanların yarısı istihdam edilecektir."

"İlk kez bünyemiz dışında eğitim düzenliyoruz"

THY Teknik A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Fazıl Çiftçi ise ilk kez kendi bünyeleri dışında bir eğitim programı düzenlediklerini belirtti.

THY Teknik A.Ş'nin, Sabiha Gökçen Havaalanı'nda, mevcut kapasitesinin iki katı genişlikte yeni iki büyük hangar inşa ettiğini bildiren Çiftçi, şu bilgileri verdi:

"Bunlardan bir tanesi dar gövdeli hangarımız. Aynı anda 12 uçağa bakım yapılabilecek. Diğeri de geniş gövdeli hangarımız. Dar gövdeli hangarımızı 18 ay içinde faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Şu an ihalesi tamamlandı, inşaat firması hafriyat çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bunun akabinde temeli atılacak ve inşaat başlamış olacak. En geç üç yıl içinde de fiilen tüm tesisimizi faaliyete geçirmiş olacağız.

Tabii hizmet sektörünün ana unsuru personel. Yetişmiş nitelikli personele ihtiyacımız var. Bunun için sivil havacılık meslek liselerinde okuyan öğrencilerimizi istihdam ediyoruz. Ancak, projemiz için bin 500 teknisyen yetiştirmeye ihtiyacımız var. Şu an sivil havacılık okullarından mezun olan öğrencilerimizin bunu karşılama imkanı yok. Dolayısıyla bugün başlatacağımız program eksiğimizi gidermiş olacak. 75 teknisyen adayı ile başlayacağımız bu programda, inşallah ileriki aşamalarda sayıyı artırmayı düşünüyoruz."

Çiftçi, kursiyerlerin uygulamalı eğitim için İstanbul'a geldiklerinde 300 lira burs vereceklerini, konaklama konusunda da yardımcı olacaklarını anlattı.

Kursiyerlere her gün 15 lira harçlık

İŞKUR Kayseri İl Müdürü Rifat Çetinkaya da kursa, sivil havacılık yüksekokulu ve havacılık teknik liselerinin uçak bakım, gövde-motor, elektrik-elektronik, meslek yüksek okulları ve teknik eğitim fakültelerinin  makine, elektrik, elektronik, mekatronik ve otomotiv bölümlerinden mezun, 18 yaşından büyük ve işsiz gençlerin başvurabileceğini bildirdi.

Kursiyerlere, kursa katıldıkları her gün için 15 lira harçlık verileceğini ifade eden Çetinkaya, başvuruların 24 Mayısa kadar il müdürlüklerine yapılabileceğini, kursiyer seçiminin ise 25 Mayısta ERÜ Sivil Havacılık Yüksekokulunda yapılacağını kaydetti.

Çetinkaya, kursta başarılı olanların yarısının THY Teknik A.Ş tarafından bin 500 lira maaşla istihdam edileceğini belirterek, kursun başarılı olması halinde bu yıl 75 kişiye daha uçak bakım-onarım teknisyenliği eğitimi verileceğini sözlerine ekledi.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ise bu projenin gerçekleşmesi halinde hem üniversiteleri hem de Kayseri için önemli bir gelişme olacağını söyledi.

Bütün dünyada işsizliğin arttığı bir dönemin yaşandığını dile getiren Keleştemur, "Böyle bir ortamda istihdam oluşturabilecek faaliyetlerin ayrı bir önemi var. Bu bakımdan İŞKUR'a ve THY Teknik A.Ş'ye teşekkür ediyorum. Okulumuzu bu düzeye getirdikleri için de hem müdürümüzü hem de hocalarımızı kutluyorum" dedi.

TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Özgür Özel'den Erdoğan'a en düşük emekli maaşı yanıtı Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu Coca-Cola beklentilerin üzerinde ciro elde etti